Υπάρχουν 4 τύποι μεθυσμένων, σύμφωνα με την επιστήμη. Εσείς, τι τύπος είστε;

Υπάρχουν 4 τύποι μεθυσμένων, σύμφωνα με την επιστήμη. Εσείς, τι τύπος είστε;
Real party of guys and girls getting drunk
Yuri_Arcurs via Getty Images
Real party of guys and girls getting drunk

Κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν έχει μεθύσει έστω και μία φορά στην ζωή του. Μπορεί να συνέβη κατά την διάρκεια της εφηβείας ή μπορεί να συμβαίνει και ακόμα (άνθρωποι είμαστε), αλλά σίγουρα όλοι έχουμε ζήσει αυτή την ασταμάτητη κατανάλωση αλκοόλ που οδηγεί σε πονοκέφαλο την επόμενη ημέρα. Όπως θα έχετε παρατηρήσει, δεν μεθάνε όλοι οι άνθρωποι με τον ίδιο τρόπο, ούτε έχουν τις ίδιες αντιδράσεις στο αλκοόλ. Σε αυτήν την παρατήρηση βασίστηκε και η επιστήμη και διερεύνησε τους τύπους των μεθυσμένων, καταλήγοντας σε 4 βασικούς, ύστερα από έρευνα που έκανε σε 374 φοιτητές. Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Addiction Research & Theory, αναφέρει ότι οι 4 βασικοί τύποι μεθυσμένων είναι η Mary Poppins, ο Ernest Hemingway, ο Nutty Professor και ο Mr. Hyde.

Η πρώτη και μεγαλύτερη κατηγορία, με ποσοστό 40%, είναι η κατηγορία Ernest Hemingway, που έχει πάρει το όνομά της από τον γνωστό συγγραφέα. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, όσοι ανήκουν σε αυτή την κατηγορία καταφέρνουν να πίνουν μεγάλες ποσότητες χωρίς να έχουν αλλάζει η προσωπικότητά τους.

Αντίθετα, όσοι ανήκουν στην κατηγορία Mary Poppins είναι εκ φύσεως εξωστρεφείς και γίνονται ακόμα πιο χαρούμενοι και αγαπούν όλο τον κόσμο όταν πίνουν.

Όσον αφορά εκείνους που ανήκουν στην κατηγορία του άτακτου καθηγητή (Nutty Professor), η έρευνα αναφέρει ότι είναι εκείνοι που στην ζωή τους είναι ντροπαλοί και εσωστρεφείς αλλά όταν πίνουν γίνονται πιο κοινωνικοί.

Η τελευταία κατηγορία «Mr. Hyde», που είναι εμπνευσμένη από το «Dr Jekyll and Mr Hyde» αναφέρεται σε εκείνους που αλλάζουν εντελώς όταν πίνουν και γίνονται η χειρότερη εκδοχή του εαυτού τους.