Χριστοδουλίδης σε Τσαβούσογλου: «Η ρητορική της 'Αγκυρας δεν προσφέρει τίποτε»

Χριστοδουλίδης σε Τσαβούσογλου: «Η ρητορική της 'Αγκυρας δεν προσφέρει τίποτε»
eurokinissi

Η ρητορική της 'Αγκυρας δεν προσφέρει τίποτε, δήλωσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, σχολιάζοντας δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος υποστήριξε ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης έχει αλλάξει τη στάση του στο Κυπριακό, λόγω των προεδρικών εκλογών του 2018.

Εάν η Τουρκία ήθελε λύση, ανέφερε στο ΡΙΚ ο κ. Χριστοδουλίδης, τότε δεν θα έθετε θέμα παραχώρησης των τεσσάρων ελευθεριών της ΕΕ στους πολίτες της και θα συναινούσε σε καθορισμό ημερομηνίας για νέα συνάντηση στη Γενεύη. «Αυτή η ιστορία για τις προεδρικές εκλογές πρέπει να σταματήσει» πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι η 'Αγκυρα προβάλλει αυτό τον ισχυρισμό για να κρύψει την αδυναμία της να διαπραγματευθεί.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι δεν απασχολούν τον πρόεδρο Αναστασιάδη οι προεδρικές εκλογές, συμπληρώνοντας πως ούτε η κοινωνία ευνοεί πρόωρη προεκλογική εκστρατεία. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και διεθνώς υπάρχει η εκτίμηση ότι η Τουρκία δεν ασχολείται με ό,τιδήποτε άλλο πέραν από την προσπάθεια για αλλαγή του συντάγματος της χώρας.

Δημοφιλή