Τα έξι ενδεχόμενα που ερευνά η ΕΛ.ΑΣ. για τη ξέφρενη πορεία της Πόρσε που σκόρπισε το θάνατο

Τα έξι ενδεχόμενα που ερευνά η ΕΛ.ΑΣ. για τη ξέφρενη πορεία της Πόρσε που σκόρπισε το θάνατο

Την αιτία για την οποία ο 24χρονος οδηγός της Πόρσε, γιος γνωστού επιχειρηματία εταιρίας παιχνιδιών, έχασε τον έλεγχο του οχήματος, αναζητούν οι αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Βοιωτίας.

Πρόκειται για την έρευνα που αφορά στη φονική σύγκρουση Πόρσε με αυτοκίνητο οικογένειας που βρισκόταν σταθμευμένο σε πάρκινγκ που βρίσκεται στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας στο ύψος του Ύπατου Θήβας. Ο 24χρονος οδηγός της Πόρσε απανθρακώθηκε, ο 24χρονος συνοδηγός (φίλος του) διαμελίστηκε, ενώ τραγικό θάνατο βρήκε η 33χρονη μητέρα και το 3χρονο παιδί της που βρίσκονταν μέσα στο σταθμευμένο -σε ασφαλή θέση- Honda Civic.

Τραγική φιγούρα ο 41χρονος πατέρας, ο οποίος γυρνώντας από την τουαλέτα είδε να χάνεται η οικογένειά του μπροστά στα μάτια του. Το περιστατικό έγινε στις 4.00 το απόγευμα της Κυριακής σε ένα σημείο της Ε.Ο. όπου δεν υπάρχουν στροφές. Τόσο τα δύο νεαρά παιδιά όσο και η οικογένεια πήγαιναν ταξίδι.

Η Πόρσε κινούνταν με τεράστια ταχύτητα σε πλάγια θέση σαν «βόμβα», η οποία εξερράγη πάνω στο όχημα της οικογένειας. Από θαύμα σώθηκε ο 41χρονος πατέρας, ο οποίος για λίγα δευτερόλεπτα πρόλαβε να βγει από την τουαλέτα, πριν τυλιχτεί και αυτή στις φλόγες.

Τα επόμενα βήματα των ερευνών επικεντρώνονται στην εύρεση της αιτίας απώλειας ελέγχου της Πόρσε και αφορούν:

  1. Στην ταχύτητα της Πόρσε (στο μικροσκόπιο θα μπει ο εγκέφαλος του οχήματος, ίχνη φρεναρίσματος αν υπάρχουν, εικόνα από κάμερες πριν από το σημείο της πρόσκρουσης, καταθέσεις οδηγών που κινούνταν στην Εθνική Οδό, πορίσματα πραγματογνωμόνων)
  2. Εμπλοκή άλλου οχήματος, ενδεχόμενο πρόσκρουσης πριν την απώλεια ελέγχου.
  3. Προσπέραση από δεξιά ή απότομη αλλαγή κατεύθυνσης με υψηλή ταχύτητα (τυχόν επικίνδυνοι ελιγμοί)
  4. Κλατάρισμα ελαστικού, ολισθηρότητα οδοστρώματος, αιφνίδια αδιαθεσία οδηγού ή χρήση κινητού τηλεφώνου
  5. Κατάσταση του οχήματος, σύστημα διεύθυνσης, (Κατάθεση ιδιοκτήτη και υπαλλήλων συνεργείου συντήρησης)
  6. Κατάσταση οδηγού-συνοδηγού (Ιατροδικαστική, τοξικολογικές-ιστολογικές εξετάσεις για να διαπιστωθούν αν υπάρχουν ενδείξεις αλκοόλ)

Στο μεταξύ, οι αστυνομικοί έχουν πάρει ήδη τις πρώτες καταθέσεις. Σε μία από αυτές αναφέρεται ότι το πρωί της Κυριακής ο 24χρονος γιος του επιχειρηματία βρισκόταν μαζί με φίλους του σε καφέ των βορείων προαστίων της Αττικής και αργότερα αναχώρησε μαζί με έναν κολλητό φίλο του με προορισμό την Αράχωβα. Μαρτυρίες από διερχόμενους οδηγούς κάνουν λόγο για όχημα που προσπερνούσε σαν σταματημένα αυτοκίνητα που έτρεχαν με 140 χιλιόμετρα την ώρα.

Σε βίντεο που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί απεικονίζεται ένα αυτοκίνητο να περνάει από το σημείο της σύγκρουσης 12 δευτερόλεπτα μετά το τραγικό περιστατικό. Οι Αρχές θα αναζητήσουν τον οδηγό για να του πάρουν κατάθεση, καθώς θεωρούν ότι πιθανότατα είναι ο τελευταίος άνθρωπος που είδε την Πόρσε πριν εισέλθει σε πλάγια θέση εκτός ελέγχου στο μοιραίο πάρκινγκ.

Δημοφιλή