Ακραία ρατσιστική επίθεση σε λεωφορείο του ΟΑΣΑ

Ακραία ρατσιστικη επιθεση σε λεωφορείο του ΟΑΣΑ

Θύμα μιας άνευ προηγουμένου ρατσιστικής επιθεσης έπεσε μία αλλοδαπή γυναίκα, την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου, στο λεωφορείο 421, που εκτελεί το δρομολογιο Αγία Παρασκευη προς Νέα Φιλαδέλφεια.

Συγκεκριμένα, περίπου στις 4 το μεσημέρι δύο γυναίκες που επέβαιναν στο λεωφορείο ήρθαν σε έντονη λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ τους, η οποία κατέληξε μέχρι και σε χειροδικίες.

Όπως περιέγραψε στη HuffPost Greece αυτόπτης μάρτυρας, ολα άρχισαν όταν μια Ελληνίδα επιβατιδα ξεκίνησε να φταρνίζεται με άκομψο και αδιάκριτο τρόπο μπροστα σε μια αλλοδαπή. Τοτε η αλλοδαπή επιβατιδα, φανερά ενοχλημένη της είπε χαρακτηριστικά:

«Κυρία μου μπορείτε να μην φτερνιζεστε μπροστα μου;»

Και εκείνη της απάντησε: «Εδώ στην Ελλάδα τους ξένους και τους παράνομους τους φτύνουμε».

Στη συνέχεια, η αλλοδαπή προσπάθησε να αλλάξει θεση στο λεωφορείο και τότε η συνεπιβατιδα της συνέχισε να της επιτίθεται, κατηγορώντας την αυτήν τη φορά ότι την έκλεψε και χειροδικωντας μάλιστα εναντίον της.

Οι υπόλοιποι επιβάτες του λεωφορείου που παρακολουθούσαν με κομμένη την ανάσα αυτή την ακραία ρατσιστική και ξενοφοβικη επίθεση κάλεσαν την αστυνομία.

Λίγο αργότερα στο σημείο βρέθηκαν άνδρες της αστυνομίας που οδήγησαν τις δύο εμπλεκόμενες στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα.

Δημοφιλή