Λύση στο θέμα του καρκινοπαθή μετά το δημοσίευμα της HuffPost Greece και την παρέμβαση του πρωθυπουργού

Λύση στο θέμα του καρκινοπαθή μετά το δημοσίευμα της HuffPost Greece και την παρέμβαση του πρωθυπουργού
Facebook

Λύση στην περιπέτεια καρκινοπαθή στον ποίο είχε γίνει κατάσχεση στον ακατάσχετο λογαριασμό της αναπηρικής σύνταξής του, δόθηκε μετά από το δημοσίευμα της ΗuffPost Greece που ανέδειξε το θέμα και προκάλεσε την προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού.

Ο Βασίλης Κουστρούνης σε ανάρτησή του στο Facebook εκφράζει τις ευχαριστίες του προς όλους όσους τον στήριξαν αυτές τις μέρες ενώ ευχαριστεί και την ΗuffPost Greece και τον δημοσιογράφο που ασχολήθηκε με το πρόβλημα που αντιμετώπιζε, βοηθώντας στην εξεύρεση λύσης.

Η HuffPost Greece μίλησε με τον κ.Καστρούνη στις 26 Φεβρουαρίου αφού είχε κάνει μια ανάρτηση στο Facebook στην οποία εξέθετε το πρόβλημά του.

Στη συνομιλία μαζί του μας εξήγησε τι ακριβώς είχε συμβεί:

«Η HuffPost Greece επικοινώνησε με τον κ. Καστρούνη ο οποίος με μεγάλη αξιοπρέπεια μας μίλησε για την περιπέτειά του και μας εξήγησε, μόνο αφού τον ρωτήσαμε για το πρόβλημα υγείας του.

Είναι καρκινοπαθής και με μπάι – πας, συνταξιούχος, λόγω της αναπηρίας του, μηχανολόγος. Η σύνταξή του μπαίνει κάθε μήνα στην τράπεζα σε λογαριασμό που έχει δηλώσει ως ακατάσχετο. Ωστόσο έχει ένα χρέος της τάξεως των 3.700 περίπου ευρώ στην εφορία. Όμως προς μεγάλη του έκπληξη διαπίστωσε ότι όχι μόνο του κατάσχεσαν το λογαριασμό από το πρώτο ευρώ, αλλά πλέον του μπλόκαραν και τις κάρτες για το υπόλοιπο ποσό των 2.700 ευρώ.

“Με αυτό τον τρόπο, από τη στιγμή που μου μπλόκαραν τις κάρτες, όχι μόνο δεν μπορώ να χτίσω το αφορολόγητο, αλλά δεν προλαβαίνω να κάνω ρύθμιση για το χρέος που έχω στη ΔΕΗ και να προχωρήσω και σε άλλους διακανονισμούς” μας λέει και συνεχίζει εκφράζοντας την αγωνία του για την αδυναμία του να αγοράσει τα φάρμακά του, να επιβιώσει όσον αφορά στην καθημερινότητά του, αλλά και για το πως θα συνδράμει τα δύο παιδιά του που σπουδάζουν στην Αθήνα.

Ο ίδιος έχει αναρτήσει στο Facebook δύο φωτογραφίες όπου στη μια φαίνεται το απόκομμα από την ενημέρωση του λογαριασμού του και στο άλλο το ποσό της σύνταξής του (1.093,33 ευρώ) και το υπόλοιπο με αρνητικό πρόσημο (-2.756,79 ευρώ) και στην άλλη είναι η φωτογραφία από το TaxisNet όπου φαίνεται ότι ο λογαριασμός του έχει δηλωθεί από τις 23 Αυγούστου του 2014.

“Θα ήθελα να ξέρω ποιος φέρει την ευθύνη, ποιοι παίρνουν τις αποφάσεις για το άδειασμα ενός λογαριασμού. Ας το μάθουμε για να μην νομίζει ο κόσμος ότι ο ακατάσχετος λογαριασμός είναι πράγματι ακατάσχετος” μας λέει ελπίζοντας ότι από την Τρίτη κάποιος αρμόδιος θα βρεθεί να δώσει λύση αφού η πρώτη επικοινωνία με την τράπεζα δεν τελεσφόρησε».

Η παρέμβαση του Πρωθυπουργού

Αμέσως μετά κυβερνητικά στελέχη από το Μέγαρο Μαξίμου αφού επικοινώνησαν με τη HuffPost Greece, τηλεφώνησαν προσωπικά στον Βασίλη Καστρούνη, ο οποίος τους εξήγησε τι είχε συμβεί. Τον διαβεβαίωσαν ότι την Τρίτη, που είναι η πρώτη εργάσιμη ημέρα, θα ενεργήσει και το υπουργείο Επικρατείας που είναι αρμόδιο για την καθημερινότητα, προκειμένου να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα.

Όπως λένε επιτελείς του Μαξίμου, η κυβέρνηση δίνει έμφαση στα θέματα καθημερινότητας και ειδικά στην σχέση του πολίτη με το κράτος και τις υπηρεσίες. Γι’ αυτό και καλούν τους πολίτες να αξιοποιήσουν την ιστοσελίδα kathimerinotita.gov.gr που έχει στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και να αναφέρουν όσα τους δυσκολεύουν στην καθημερινότητά τους αλλά και στην επαφή με την κρατική δομή και λειτουργία.

Δημοφιλή