Καμμένος: Έχει αλλάξει η διεθνής κοινή γνώμη στην αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας

Καμμένος: Έχει αλλάξει η διεθνής κοινή γνώμη στην αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας
Alexandros Michailidis / SOOC

Σε τρία επίπεδα γίνεται η ενημέρωση για την τουρκική προπαγάνδα, «τον υβριδικό πόλεμο» που εξελίσσεται τις τελευταίες εβδομάδες από την πλευρά της γείτονος, γνωστοποίησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, διαβεβαιώνοντας ότι «έχει αλλάξει η διεθνής κοινή γνώμη» όσον αφορά στην αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας, επικαλούμενος και πρόσφατες δηλώσεις ξένων αξιωματούχων.

Όπως είπε σε συνέντευξη Τύπου για την επαναφορά της εκπομπής των Ενόπλων Δυνάμεων, «Με αρετή και τόλμη» από τη συχνότητα της ΕΤ1, κάθε Κυριακή στις 11:30 το πρωί:

  • Υπάρχει αυτόματη ενημέρωση σε επίπεδο υπουργείου Εξωτερικών.
  • Ο ίδιος ενημέρωσε τους υπουργούς Άμυνας του ΝΑΤΟ κατά την πρόσφατη σύνοδό τους και το ίδιο θα πράξει και με τους ομολόγους του στην ΕΕ, κατά τη σύνοδό τους την προσεχή Δευτέρα.
  • Οι σύμμαχοι έχουν αυτόματη ενημέρωση, μέσα από την παρουσία τους στο Αιγαίο. Μια φρεγάτα έχει επιχειρησιακή εικόνα για το τι ακριβώς συμβαίνει, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Με αφορμή την τουρκική πρόκληση στο Φαρμακονήσι, ο κ. Καμμένος σχολίασε, ότι το υπουργείο Εξωτερικών έδωσε σαφή απάντηση. Από κει και πέρα υπάρχουν σχέδια που προβλέπονται, παρατήρησε.

Απαντήσεις συνέχισε δίνει το υπουργείο Εξωτερικών, είπε ο κ. Καμμένος και συμπλήρωσε ότι υπάρχουν θέματα που δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητα. «Εγώ δεν έχω τις απόψεις Πάγκαλου ότι τις σημαίες τις παίρνουν οι αέρηδες» παρατήρησε.

«Το μεγάλο όπλο έναντι της τουρκικής προπαγάνδας “υβριδικού πολέμου” είναι η αλήθεια. Συνεχίζουμε το έργο μας. Η καλύτερη απάντηση είναι να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας και δεν θα κάνουμε το χατίρι να παρασυρθούμε», κατέληξε.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή