Ποια είναι τα πρώτα πράγματα που προσέχουν επάνω μας οι αεροσυνοδοί και γιατί

Ποια είναι τα πρώτα πράγματα που προσέχουν επάνω μας οι αεροσυνοδοί και γιατί
izusek via Getty Images

Μια από τις αρμοδιότητες των αεροσυνοδών είναι να παρατηρούν όσα συμβαίνουν γύρω τους και κυρίως να παρατηρούν τους επιβάτες, δηλαδή εμάς.

Έχετε αναρωτηθεί όμως ποτέ τι σκέφτονται για εμάς ή για την ακρίβεια τις προσέχουν περισσότερο;

Αεροσυνοδοί μίλησαν στην Sun και αποκαλύπτουν ακριβώς αυτό: τις πιο συχνές ή περίεργες σκέψεις που κάνουν όταν αντικρίζουν κάθε έναν από εμάς.

  • Τι γλώσσα μιλάμε

«Δίνουμε προσοχή στην γλώσσα (που μιλάνε) και κοιτάμε εάν έχουν στην κατοχή κάποιο περιοδικό ή εφημερίδα. Εάν ξέρω τη γλώσσα τους, προσπαθώ να τους υποδεχθώ σωστά και ελπίζω να έχω μαντέψει σωστά» (Sjaak Schulteis, 30χρόνια αεροσυνοδός)

«Εάν κάποιος δεν ξέρει αγγλικά, δεν μπορούν να κατανοήσουν τις εντολές. Ούτε μπορούν να διαβάσουν τις οδηγίες πως να ανοίξουν τις (θήρες) εξόδου. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να αποκλειστούν από τις θέσεις που είναι κοντά στην έξοδο» (Janice Bridger, αεροσυνοδός)

    • Εάν είμαστε μεθυσμένοι

«Εάν ένας πελάτης επιβιβάζεται μεθυσμένος ή έχει κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών, μπορεί να μην του επιτραπεί να εισέλθει στο αεροσκάφος. Η πρώτη εντύπωση που σχηματίζουμε είναι συνήθως η σωστή. Αρνούμαστε την επιβίβαση σε επιβάτες που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την πτήση» (Sjaak)

  • Τη σωματική μας κατάσταση

«Προσπαθώ να διακρίνω εάν υπάρχουν άτομα με ειδικές ανάγκες που θα πρέπει να αποκλειστούν από τις θέσεις κοντά στην έξοδο. (Οι επιβάτες) θα πρέπει να είναι ικανοί να σηκώσουν μια βαριά καταπακτή (δεκάδες κιλά) ή να ανοίξουν μια βαριά πόρτα (εκατοντάδες κιλά) (Bridger)

  • Εάν είμαστε πολύ γυμνασμένοι

«Αν δω κάποιον που είναι μυώδης, δυνατός και σε καλή φυσική κατάσταση φροντίζω να θυμάμαι το πρόσωπό του και τη θέση που κάθονται. Εάν υπάρχει κάποιο περιστατικό σε εξέλιξη, θα φροντίσω να του μιλήσω ιδιαιτέρως και πολύ διακριτικά για να του ζητήσω, εάν θέλει να μας βοηθήσει σε περίπτωση που έχει κριθεί αναγκαίο. Η βοήθεια μπορεί να αφορά την περιορισμό κάποιου απείθαρχου επιβάτη. Ελπίζουμε ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί ποτέ αλλά προετοιμαζόμαστε για κάθε περίπτωση» (Bridger)