Παναγοπούλου στο Οικονομικό Forum Δελφών: Να πρωταγωνιστήσει η Ελλάδα στο παγκόσμιο διάλογο με τον πολιτισμό της

Παναγοπούλου στο Οικονομικό Forum Δελφών: Να πρωταγωνιστήσει η Ελλάδα στο παγκόσμιο διάλογο με τον πολιτισμό της

«Η Ελλάδα έχει την ευθύνη, να παρέμβει, με τον Πολιτισμό της και να πρωταγωνιστήσει, σε ένα παγκόσμιο διάλογο, για την κατεύθυνση της προόδου στην εποχή μας», τόνισε μεταξύ άλλων η πρέσβειρα της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι, Κατερίνα Παναγοπούλου, μιλώντας στο 2ο Οικονομικό Forum των Δελφών.

Σε μια συνομιλία της, με την υπεύθυνη των Special Editions της HuffPost Greece, Έμη Λιβανίου Ζησιοπούλου, η κ. Παναγοπούλου, τόνισε ότι θα πρέπει να «παραχθεί μία εθνική στρατηγική, που θα υπηρετήσει, με συνέχεια και συνέπεια, αυτόν τον στόχο, κινητοποιώντας, δυνάμεις και προσωπικότητες, από όλο τον κόσμο, που σκέφτονται και δρουν «ελληνικά».

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Να προσεγγίσουμε, επιτέλους, με συνέπεια και σοβαρότητα, τον Οικουμενικό Ελληνισμό ...Να στρατολογήσουμε «πρεσβευτές», ανθρώπους από όλο τον κόσμο, για τις Αξίες που μας ενώνουν και όχι, για τα στενά συμφέροντα του ελληνικού κράτους.

Να χτίσουμε γέφυρες συνεργασίας, με ακαδημαϊκούς οργανισμούς και ανθρωπιστικές οργανώσεις, που υπηρετούν τις Αξίες ενός οικουμενικού έθνους.

Μην το ξεχνάμε, ποτέ, εάν θέλεις, κάποιος, να ακούσει το μήνυμα, που θέλεις να εκπέμψεις, το μήνυμα, αυτό, δεν πρέπει, να είναι για τον εαυτό σου, αλλά, για τις ανάγκες, τις σκέψεις και όνειρα, αυτού, που θέλεις να δράσει. Είμαστε από τα λίγα έθνη στον κόσμο, που μπορούμε το πετύχουμε αυτό».

Η κ. Παναγοπούλου αναφέρθηκε στην ίδρυση του Διεθνούς Κέντρου Ελληνικών Επιστημών και Αξιών, τον περασμένο Αύγουστο στην Αρχαία Ολυμπία, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Frans Timmermans, λέγoντας ότι:

«Αυτό είναι ένα, πρώτο βήμα, για τη διεθνή προώθηση της Ελλάδας των οικουμενικών αξιών. Είναι ένας οργανισμός, που στοχεύει, πρωτίστως, στην παραγωγή ακαδημαϊκού έργου, που θα αναδείξει την οικουμενική διάσταση της ελληνικής σκέψης και θα φέρει σε επαφή προσωπικότητες, από όλο τον κόσμο, που πιστεύουν στον Ελληνισμό. Μέσα στο 2017, θα καταθέσουμε συγκεκριμένο Σχέδιο Δράσης για το πώς θα αξιοποιήσουμε την εθνική μας ταυτότητα, ως οικουμενικό έθνος, για την αναδιάταξη της διεθνούς μας εικόνας».

Μάλιστα δόθηκε στη δημοσιότητα ένα βίντεο με το μήνυμα της οικουμενικής Ελλάδας και του Ελληνισμού.