Το πρώτο «έξυπνο» προφυλακτικό ήρθε και αξιολογεί τις επιδόσεις των ανδρών

Το πρώτο «έξυπνο» προφυλακτικό ήρθε και αξιολογεί τις επιδόσεις των ανδρών
A close up image of a multitude of colored condoms
A close up image of a multitude of colored condoms
TethysImagingLLC via Getty Images

Μία βρετανική εταιρεία ισχυρίζεται ότι δημιουργήσε το πρώτο «έξυπνο» προφυλακτικό. Το i.Con Smart Condomn δεν είναι επί της ουσίας ένα κανονικό προφυλακτικό αλλά έτσι το ονόμασαν οι κατασκευαστές του.

Για την ακρίβεια πρόκειται για ένα ελαφρύ, αδιάβροχο δαχτυλίδι το οποίο μπορεί να τοποθετηθεί πάνω από ένα προφυλακτικό στη βάση του ανδρικού μορίου. Όπως σημειώνει η εταιρεία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά και ξανά.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς του i. Con, το «προφυλακτικό» μπορεί να καταγράφει δεδομένα για εκείνον ο οποίος το φοράει ενώ έχει κάποια σεξουαλική επαφή όπως για παράδειγμα:

- θερμίδες οι οποίες καίγονται κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης

- ταχύτητα ωθήσεων, συνολικός αριθμός ωθήσεων, και μέση ταχύτητα αυτών

- συχνότητα των επαφών και διάρκεια

- περίμετρος

- μέση θερμοκρασία δέρματος και

- αριθμός στάσεων (είναι ακόμη σε BETA στάδιο)

Εξοπλισμένο με ένα nanochip και αισθητήρες το δαχτυλίδι μπορεί απαριθμεί και να θυμάται έναν αριθμό διαφορετικών μεταβλητών από τις επαφές του ιδιοκτήτη. Τα δεδομένα αυτά θα ειναι προσβάσιμα μέσω σύνδεσης Bluetooth το οποίο θα συνδέεται με εφαρμογή (app) για την οπτικοποίηση αυτών. Το δαχτυλίδι είναι επαναφορτιζόμενο και χρειάζεται μόλις μία ώρα για να είναι πλήρως φορτισμένο.

Οι κατασκευαστές του δηλώνουν ότι όλα τα δεδομένα εθα μένουν ανώνυμα. Ωστόσο, οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότα να μοιραστούν τα δεδομένα με φίλους ή δημοσίως (!)

To άρθρο αυτό έχει μεταφραστεί από την ινδική έκδοση της HuffPost.in

Δημοφιλή