Ετοιμαστείτε: Σε λίγο καιρό θα μπορούμε (μάλλον) να πατάμε «dislike» στο Facebook

Ετοιμαστείτε: Σε λίγο καιρό θα μπορούμε (μάλλον) να πατάμε «dislike» στο Facebook
Keyboard Concept
Keyboard Concept
s-cphoto via Getty Images

Μετά από μακροχρόνια απαίτηση του κοινού, το Facebook αποφάσισε να θέσει, δοκιμαστικά, σε λειτουργία το πλέον πολυπόθητο «κουμπί αντίδρασης»: το dislike button, δηλαδή, το κουμπί «δεν μου αρέσει».

Μπορεί το «θυμωμένο» emoji που προστέθηκε, μεταξύ άλλων, στα κουμπιά αντίδρασης πριν από περίπου ένα χρόνο να κάλυψε εν μέρει το κενό που υπήρχε στις δυσαρεστημένες αντιδράσεις που αποζητούσε ο κόσμος για να μπορεί να εκφράζει χωρίς λόγια τη δυσαρέσκειά του, το dislike button όμως παρέμενε ο ευσεβής πόθος όλων (μας).

Ένας πόθος που, επιτέλους, έγινε πραγματικότητα, αν και προς το παρόν το dislike button είναι διαθέσιμο μόνο στο Messenger, προκειμένου οι υπεύθυνοι του Facebook να διερευνήσουν τη χρηστικότητά του και την αποδοχή του από τον κόσμο.

Σύμφωνα με το TechCrunch, το Facebook παρέχει ήδη το dislike button σε ορισμένους χρήστες, και αν όλα πάνε καλά, κατά πάσα πιθανότητα θα το δούμε σύντομα και στο δικό μας feed.

Στο παρελθόν, το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο είχε δηλώσει πως δεν σκοπεύει να εντάξει το διαβόητο κουμπί στις επιλογές αντιδράσεων, καθώς δεν θέλουν να φέρουν ένα επιπλέον κλίμα αρνητικότητας στη σελίδα τους. Τώρα όμως, με την πιθανή προσθήκη του αρνητικού συμβόλου δίπλα στο θετικό αντίστοιχό του, το Facebook λέει πως αντιμετωπίζει τα εν λόγω κουμπιά περισσότερο ως ένα «όχι-ναι» παρά ως ένα «δε μ' αρέσει-μ' αρέσει».

«Δοκιμάζουμε συνεχώς τρόπους για να κάνουμε το Messenger πιο διασκεδαστικό και ελκυστικό. Αυτό είναι ένα μικρό τεστ όπου δίνουμε τη δυνατότητα στον κόσμο να μοιραστεί ένα emoji που αντιπροσωπεύει με τον καλύτερο τρόπο τα αισθήματά τους απέναντι σε ένα μήνυμα», αναφέρει το Facebook.

Και, παρά το αρνητικό του πρόσημο, κάτι μας λέει πως ο κόσμος θα το λατρέψει.

Δημοφιλή