ΝΔ: Το Σύνταγμα και οι θεσμοί δεν είναι παιχνίδι στην πολιτική φαρέτρα του κ. Τσίπρα. Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

ΝΔ: Το Σύνταγμα και οι θεσμοί δεν είναι παιχνίδι στην πολιτική φαρέτρα του κ. Τσίπρα. Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ
Prime Minister Alexis Tsipras and Kyriakos Mitsotakis in Athens, Greece, on September 28, 2016. (Photo by Wassilios Aswestopoulos/NurPhoto via Getty Images)
Prime Minister Alexis Tsipras and Kyriakos Mitsotakis in Athens, Greece, on September 28, 2016. (Photo by Wassilios Aswestopoulos/NurPhoto via Getty Images)
NurPhoto via Getty Images

«Αφού εξευτέλισε τους συνταγματικούς θεσμούς, επιχειρώντας να χειραγωγήσει τη Δικαιοσύνη, να υποκλέψει τις αρμοδιότητες του ΕΣΡ, να περιορίσει την ελευθερία ενημέρωσης και να υποβαθμίσει τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, ο κ. Τσίπρας επαναφέρει το ζήτημα της συνταγματικής αναθεώρησης. Το πράττει για προφανείς λόγους, ώστε να συγκαλύψει τα τραγικά λάθη που οδήγησαν εκ νέου την οικονομία σε τέλμα και την κοινωνία στα όρια της εξαθλίωσης».

Αυτό αναφέρει, σε ανακοίνωσή της, η ΝΔ σημειώνοντας πως ο πρωθυπουργός θα πρέπει να γνωρίζει ότι το Σύνταγμα και οι θεσμοί δεν είναι παιχνίδι στην πολιτική φαρέτρα του, ούτε όχημα για τη δημιουργία εντυπώσεων, αλλά θεμέλιο του Κράτους και της Δημοκρατίας.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει ότι η αναθεώρηση συνιστά διαδικασία που καταγράφεται στο ίδιο το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής και δεν ανήκει στην αυθαίρετη βούληση οποιασδήποτε συγκυριακής πλειοψηφίας.

«Μολονότι γενικά ευπρόσδεκτη η δημόσια διαβούλευση, είναι αυταπόδεικτο ότι σκοπός του κ. Τσίπρα είναι να μεταφέρει τη συζήτηση σε λαϊκές επιτροπές και σε κουπόνια λαϊκής συμμετοχής, που παραπέμπουν σε μαύρες εποχές για τον τόπο, αγνοώντας προκλητικά τη φυσική δημοκρατική έδρα της συνταγματικής αναθεώρησης, το Κοινοβούλιο», τονίζει η Πειραιώς και προσθέτει: «Ας γνωρίζει, όμως, ότι η Νέα Δημοκρατία και στο ζήτημα της συνταγματικής αναθεώρησης θα σταθεί υπεύθυνα, ως θεματοφύλακας των θεσμών, και θα καταθέσει στη Βουλή των Ελλήνων, όταν ο πρωθυπουργός σταματήσει να περιφρονεί το αντιπροσωπευτικό Σώμα, ένα σχέδιο πλήρους, σύγχρονης και προοπτικής συνταγματικής αναθεώρησης, που θα δημιουργεί συνθήκες ισορροπίας των θεσμών και ευημερίας της κοινωνίας».

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

Όταν αποφασίσουν εάν «πρόκειται για “ιδεοληψίες” της κυβέρνησης που καθυστερούν την αξιολόγηση ή πρόκειται για “θέατρο” αφού έχουν όλα ήδη συμφωνηθεί» να μας ενημερώσουν, αναφέρει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τη στάση της ΝΔ απέναντι στη διαπραγμάτευση.

«Χθες, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυρ. Μητσοτάκης εξέφρασε αμφιβολίες για το αν θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, ισχυριζόμενος μάλιστα, ότι η κυβέρνηση ευθύνεται για την καθυστέρηση, επειδή δεν έχει να παρουσιάσει στους δανειστές “μεταρρυθμίσεις”. Σήμερα, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Β. Κικίλιας, ισχυρίστηκε στον Real FM πως η κυβέρνηση έχει “ήδη συμφωνήσει” στη διαπραγμάτευση και η καθυστέρηση είναι προσποιητή» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει:

«Τελικά τί από τα δύο ισχύει; Πρόκειται για “ιδεοληψίες” της κυβέρνησης που καθυστερούν την αξιολόγηση ή πρόκειται για “θέατρο” αφού έχουν όλα ήδη συμφωνηθεί; Όταν αποφασίσουν, ας μας ενημερώσουν. Καλό θα είναι επίσης, να ενημερώσουν τον ελληνικό λαό και για τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε σχέση με τις απαιτήσεις των ακραίων κύκλων των δανειστών».

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δημοφιλή