Η ΕΠΟ βιάζεται για την ορκωμοσία του... Έλληνα Ζέκα

Η ΕΠΟ βιάζεται για την ορκωμοσία του... Έλληνα Ζέκα
Contra

Την ελληνοποίηση του Κάρλος Ζέκα γνωστοποίησε την Τετάρτη η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, το ερώτημα πάντως είναι πότε θα έχει δικαίωμα ν' αγωνιστεί στην Εθνική ομάδα.

Σύμφωνα με τις διαδικασίες ο 29χρονος Πορτογάλος, ο οποίος είχε κάνει αίτηση πριν από ένα χρόνο, θ' αποκτήσει την άδεια ν' αγωνιστεί στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα όταν ορκιστεί Έλληνας πολίτης. Επειδή ο Μίχαελ Σκίμπε θα ήθελε πολύ να έχει τον Ζέκα για το ματς της 25ης Μαρτίου με το Βέλγιο, στην ΕΠΟ πιέζουν αυτό να συμβεί μέσα στις επόμενες ημέρες. Διαφορετικά το ντεμπούτο του θα μετατεθεί για την 9η Ιουνίου, με τη Βοσνία εκτός έδρας.

Ο ίδιος ο αρχηγός του Παναθηναϊκού δήλωσε ανυπόμονος.

"Νιώθω πολύ περήφανος και πολύ χαρούμενος που πήρα την ελληνική υπηκοότητα. Είναι κάτι που το ήθελα καιρό. Όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκομαι στην Ελλάδα όλοι με υποδέχθηκαν με θέρμη και με αποδέχθηκαν.

Μου αρέσει πολύ η Ελλάδα και είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Χρειάζεται να ορκιστώ για ολοκληρωθεί η διαδικασία και εφόσον γίνει αυτό θα μπορέσω να παίξω στην Εθνική Ελλάδας. Ένα όνειρό μου έγινε πραγματικότητα αφού με το ελληνικό διαβατήριο πλέον θα έχω δικαίωμα συμμετοχής στην Εθνική Ελλάδας. Επιπλέον ήταν όνειρό μου να βοηθήσω την Ελλάδα με τον τρόπο μου, όπως με βοήθησαν οι Έλληνες όλα αυτά τα χρόνια", ανέφερε στην ιστοσελίδα του Παναθηναϊκού.

ΠΗΓΗ: CONTRA

Δημοφιλή