4 λάθη που κάνετε όταν πλένετε τα ποτήρια του κρασιού

4 λάθη που κάνετε όταν πλένετε τα ποτήρια του κρασιού
Shot of people toasting with wine over a meal
PeopleImages via Getty Images
Shot of people toasting with wine over a meal

Λίγα πράγματα μας είναι τόσο πολύτιμα μέσα στο σπίτι όσο τα λατρεμένα μας ποτήρια κρασιού. Και αυτό γιατί μας συντροφεύουν στις ομορφότερες στιγμές μας: σε τραπέζια με φίλους, σε χειμωνιάτικα βράδια που βλέπουμε τις αγαπημένες μας σειρές, αλλά και σε καλοκαιρινά μεσημέρια που χαλαρώνουμε στο μπαλκόνι μας.

Επομένως, όταν σπάει κάποιο, πραγματικά νιώθουμε στεναχωρημένοι. Εκτός βέβαια από το προφανές, ότι μας έπεσε δηλαδή, υπάρχουν μερικά λάθη που κάνουμε όλοι όταν τα πλένουμε, τα οποία ίσως μας οδηγήσουν σε αυτό το απαίσιο ατύχημα.

Δείτε ποια είναι αυτά και πώς θα τα διορθώσετε!

Το κρατάτε από τη βάση του

Αυτό είναι το πιο ευαίσθητο μέρος του ποτηριού. Όταν το έχετε κάτω από τη βρύση, είναι καλύτερο να το κρατάτε από το πάνω μέρος του, αφού είναι πιο στιβαρό. Επίσης, θα είναι δυσκολότερο να σας γλιστρήσει.

Χρησιμοποιείτε καυτό νερό

Ξέρουμε πως το κάνετε αυτό για να καθαρίσει πολύ καλά το ποτήρι σας. Όμως, το πολύ καυτό νερό ίσως κάνει το ευαίσθητο γυαλί να ραγίσει. Προτιμήστε λοιπόν το χλιαρό νερό.

Το πλένετε με καθαριστικό πιάτων που έχει άρωμα

Εάν χρησιμοποιείτε ένα καθαριστικό πιάτων με έντονο άρωμα, τότε ίσως αυτό επηρεάσει τις γεύσεις στο επόμενο κρασί που θα πιείτε μέσα στο συγκεκριμένο ποτήρι.

Αφήνετε τα ποτήρια να στεγνώσουν μόνα τους

Τα άλατα που βρίσκονται στο νερό θα αφήσουν κηλίδες στα ποτήρια σας. Είναι προτιμότερο να τα σκουπίσετε με μία πετσέτα ή ένα πανάκι με μικροΐνες έτσι ώστε να δείχνουν άψογα.

Kαλή οινοποσία!