Με αυτή την εφαρμογή μπορείτε να βγάζετε selfies με ανθρώπους που δεν ζουν πια (ναι, καλά διαβάσατε)

Με αυτή την εφαρμογή μπορείτε να βγάζετε selfies με ανθρώπους που δεν ζουν πια (ναι, καλά διαβάσατε)
With Me

Δεν χρειάζεται να σας πούμε πως ζούμε στην εποχή των selfies. Το βλέπετε συνεχώς γύρω σας, κατά πάσα πιθανότητα έχετε τραβήξει κι εσείς ένα διόλου ευκαταφρόνητο αριθμό, είτε μόνοι είτε μαζί με άλλους, είναι η τάση που δεν λέει να φύγει και όλα δείχνουν πως θα μείνει μαζί μας για αρκετά χρόνια ακόμα.

Τώρα, ένας τύπος από τη Νότια Κορέα αποφάσισε πως οι απλές selfies δεν είναι αρκετές και δημιούργησε μια νέα εφαρμογή με την οποία ο χρήστης μπορεί να βγάζει selfie με κάποιον που έχει πεθάνει.

Όχι, δεν σας κάνουμε πλάκα, γιατί κανείς δεν γελά με αυτά τα πράγματα.

Η εφαρμογή λέγεται «With Me» και επιτρέπει στο χρήστη να βγάζει φωτογραφία ή βίντεο μαζί με ένα αγαπημένο του άτομο που δε βρίσκεται πια στη ζωή. Πώς γίνεται αυτό; Όσο το εν λόγω άτομο είναι ακόμη ζωντανό, πρέπει να επισκεφθεί ένα ειδικό θάλαμο όπου θα σκανάρουν μια «ρεαλιστική» τρισδιάστατη εκδοχή του εαυτού του. Όταν πεθάνει, οι φίλοι και συγγενείς του που θα μείνουν πίσω θα μπορούν να φορτώσουν την τρισδιάστατη μορφή του στην εφαρμογή και να τον έχουν δίπλα τους ανά πάσα στιγμή, σαν άλλο ψηφιακό άβαταρ.

Μάλιστα, το ψηφιακό αυτό φάντασμα δεν θα περιορίζεται στις φωτογραφίες. Ο χρήστης θα μπορεί να του μιλά και να παίρνει απαντήσεις, σε μια αρκετά αλλόκοτη ρομποτική φωνή, που θα λένε πράγματα όπως «Σε αγαπάω», «Γιατί παγίδεψες τη ψυχή μου μέσα σε αυτό το τηλέφωνο;» και «Συγγνώμη Γιώργο, φοβάμαι πως δεν μπορώ να το κάνω αυτό». Όχι, δεν έχετε τρομοκρατηθεί μόνο εσείς.

Σίγουρα η πρόθεση του κατασκευαστή της εν λόγω εφαρμογής ήταν καλή: να δώσει στους ανθρώπους που πενθούν κάτι για να απαλύνει τη λύπη τους, την ευκαιρία να μπορούν να έχουν δίπλα τους τα αγαπημένα τους άτομα ακόμη και μετά θάνατον (έστω και πλασματικά). Ας μην γελιόμαστε όμως, έτσι ξεκινούν όλα τα σωστά θρίλερ, ο καθένας το ξέρει αυτό. Ας ελπίσουμε, λοιπόν, να μην έχουμε μια νέα, ανατριχιαστική τάση στο κατώφλι μας.