Επίσκεψη Μητσοτάκη στην Κρήτη: Είμαστε αντίθετοι στην έννοια της απλής αναλογικής και σε επίπεδο Δήμων

Επίσκεψη Μητσοτάκη στην Κρήτη: Είμαστε αντίθετοι στην έννοια της απλής αναλογικής και σε επίπεδο Δήμων
Eurokinissi

Συνομιλίες με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο, καταστηματάρχες, αλλά και απλούς πολίτες είχε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την περιοδεία του στην Κρήτη. Μιλώντας σε σύσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης με τον Περιφερειάρχη και Δημάρχους του νησιού, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι είναι αντίθετος στην έννοια της απλής αναλογικής, «τόσο σε κεντρικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο Δήμων».

«Με την απλή αναλογική θα καταστούν οι Δήμοι μη κυβερνήσιμοι», είπε.

Αφότου ξεκαθάρισε ότι πρόθεσή του δεν είναι να λαϊκίσει, ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε «απόλυτη προτεραιότητα» τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) και το αεροδρόμιο Ηρακλείου:

«Στηρίζουμε την πρόταση που επεξεργάζεται η Περιφέρεια, ώστε ο ΒΟΑΚ να κατασκευαστεί ως έργο σύμβασης Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, με πληρωμές διαθεσιμότητας σε ένα μακρύ χρονικό διάστημα, δηλαδή χωρίς διόδια. Έχουν χαθεί πολλές ζωές για να σφυρίζουμε αδιάφορα. Είναι απολύτως κρίσιμο για την αναπτυξιακή δυναμική της Κρήτης να αποκτήσει ένα καινούργιο σύγχρονο αεροδρόμιο, ώστε να προσελκύσει περισσότερες πτήσεις».

Μετά το τέλος της σύσκεψης, ο κ. Μητσοτάκης περιηγήθηκε στην αγορά του Ηρακλείου, όπου συνομίλησε με καταστηματάρχες ενώ δεν έλειψαν και οι ευχετήριες μαντινάδες από πολίτες.

«Με κάθε τρόπο βγες μπροστά και κάμε ότι πρέπει, να διώξεις την Αριστερά αυριανέ ηγέτη» και «Μη ξεχνάς τον τόπο σου και την καταγωγή σου αυριανέ πρωθυπουργέ να το ‘χεις για τιμή σου» ήταν δύο από αυτές που τραγούδησαν πολίτες στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Δημοφιλή