Εκκενώσεις κτιρίων που ήταν υπό κατάληψη από αντιεξουσιαστές στην Αθήνα

Εκκενώσεις κτιρίων που ήταν υπό κατάληψη από αντιεξουσιαστές στην Αθήνα
Eurokinissi

Σε δύο επιχειρήσεις εκκένωσης καταλήψεων προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. Αστυνομικοί μπήκαν στις 7.00 το πρωί αιφνιδιαστικά σε κατάληψη της οδoύ Αλκιβιάδου 9 στο κέντρο της Αθήνας και στη Βίλα Ζωγράφου στου Ζωγράφου.

Οι αστυνομικοί προσήγαγαν όσα άτομα κοιμόντουσαν στο εσωτερικό τους, ενώ διάφορες συλλογικότητες απευθύνουν από το πρωί της Δευτέρας καλέσματα υπεράσπισης καταλήψεων στα Εξάρχεια θεωρώντας ότι οι αστυνομικές επιχειρήσεις θα συνεχιστούν και σε άλλα υπό κατάληψη κτίρια.

Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση για τις καταλήψεις:

Πρωινές ώρες σήμερα (13 Μάρτιου 2017), με μέριμνα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και παρουσία εισαγγελικών λειτουργών, μετακινήθηκαν άτομα από δύο κτίρια, στα οποία είχαν εγκατασταθεί.

Στο πρώτο κτίριο, στο κέντρο της Αθήνας, διέμεναν εκατόν είκοσι επτά (127) πρόσφυγες, οι όποιοι θα φιλοξενηθούν σε οργανωμένες δομές.

Στο κτίριο θα εγκατασταθούν, το αμέσως επόμενο διάστημα, ασυνόδευτοι ανήλικοι αλλοδαποί, στο πλαίσιο οργανωμένου προγραμματισμού – σχεδιασμού αρμόδιων Φορέων.

Από το δεύτερο κτίριο, στην περιοχή του Ζωγράφου, απομακρύνθηκαν επτά (7) ημεδαποί, ενώ το κτίριο αποδίδεται στον οικείο Δήμο, για χρήση κοινωφελούς σκοπού.

Οι ενέργειες πραγματοποιήθηκαν κατόπιν εγκλήσεων των ιδιοκτητών των κτιρίων και σχετικής εισαγγελικής παραγγελίας.

Ερωτηθείς σχετικά ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/ Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9Fm», απάντησε: «Το πρώτο κτίριο στου Ζωγράφου, ανήκει στον δήμο Αθηναίων και το ήθελε για να χρησιμοποιηθεί ως πολιτιστικός χώρος. Οι καταληψίες, περίπου 5-6 άτομα, βρίσκονταν μέσα αρκετό καιρό. Το δεύτερο κτίριο ανήκει στον Ερυθρό Σταυρό και θέλει να το χρησιμοποιήσει για ασυνόδευτα παιδιά. Μέσα στο κτίριο βρίσκονταν πρόσφυγες, οι οποίοι έτσι και αλλιώς θα έπρεπε να είναι σε οργανωμένους χώρους. Όπως καταλαβαίνετε και οι δύο επιχειρήσεις είναι απολύτως δικαιολογημένες».

Δημοφιλή