Κανείς δεν συναγωνίζεται τη φύση σε ομορφιά και αυτή η μπλε παραλία το αποδεικνύει

Κανείς δεν συναγωνίζεται τη φύση σε ομορφιά και αυτή η μπλε παραλία το αποδεικνύει

Κανείς δεν μπορεί να συναγωνιστεί σε ομορφιά την ίδια την φύση και οι εντυπωσιακές φωτογραφίες που θα δείτε στη συνέχεια το αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο.

Αφορούν μία παραλία στην Τασμανία, η οποία άρχισε να λάμπει με τον πιο απόκοσμο και μαγικό τρόπο, κάτι που φυσικά λάτρεψε το Instagram. Το υπέροχο μπλε χρώμα οφείλεται στο φαινόμενο της βιοφωταύγειας, το οποίο κάνει τα φύκια που βρίσκονται μέσα στη θάλασσα να λάμπουν.

Η βιοφωταύγεια ή βιοφωτισμός (bioluminescence) παρουσιάζεται σε πολλές βιο-ομάδες πολύ διαφορετικές μεταξύ τους όπως τα βακτήρια, οι μύκητες, οι πυγολαμπίδες (και άλλα κολεόπτερα) καθώς και σε διάφορους θαλάσσιους οργανισμούς. Στα φύκια- όταν το νερό γίνει πιο όξινο ή όταν τα κύματα επηρεάσουν την κυτταρική μεμβράνη τους- προκαλείται μια σειρά χημικών αντιδράσεων οι οποίες τελικά οδηγούν τους οργανισμούς αυτούς να φωσφορίζουν.

Σύμφωνα με το National Geographic, το φαινόμενο αυτό μπορεί να συμβάλει στην άμυνα των οργανισμών που ζουν στον βυθό ή και να τους βοηθήσει να φωτίσουν τον δρόμο καθώς αναζητούν τη λεία τους.

Ας αφήσουμε όμως τις επιστημονικές εξηγήσεις και ας θαυμάσουμε απλώς την μαγεία της φύσης!

Chasing the bioluminescence in Burnie tonite

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Beckybecbec (@beckybecbec) στις

The night the magic blue waves came to the bay, I'm in love! 💙🌊

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sarah Kubank (@sarah_the_explorer_76) στις