Αποκαλύφθηκε ο μυστικός κώδικας για τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ

Αποκαλύφθηκε ο μυστικός κώδικας για τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ

Μπορεί η βασίλισσα Ελισάβετ να είναι ακόμη μαζί μας και να χαίρει άκρας υγείας, ωστόσο δεν θα είναι έτσι πάντα τα πράγματα και ήδη έχει ετοιμαστεί ένα σχέδιο για τον θάνατό της.

Ένα από τα βασικά πράγματα που πρέπει΄να γίνει άμεσα είναι πως θα γίνει γνωστή η είδηση του θανάτους της από το παλάτι στην κυβέρνηση, χωρίς να μαθευτεί -και να κυκλοφορήσει- από λάθος άτομα.

«Η Γέφυρα του Λονδίνου έπεσε»

Ήδη λοιπόν μια φράση – κώδικας έχει ήδη αποφασιστεί και σήμερα δημοσιεύεται από τον Guardian: «Η Γέφυρα του Λονδίνου έπεσε».

Ειδικότερα, την στιγμή που θα γίνει γνωστός ο θάνατος, θα πρέπει να ενημερωθεί άμεσα ο ή η πρωθυπουργός, ακόμη και αν κοιμάται, με την φράση «η Γέφυρα του Λονδίνου έπεσε».

Αυτές οι λέξεις θα σημαίνουν πως η μονάρχης έχει πεθάνει και θα δοθεί το έναυσμα για την Επιχείρηση Γέφυρα του Λονδίνου – ένα εξαιρετικά οργανωμένο πρόγραμμα που θα κορυφωθεί τελικά με την κηδεία της βασίλισσας.

Υπενθυμίζεται ότι η αντίστοιχη φράση -αναγγελίας θανάτου για τον βασιλιά Γεώργιο 5ο, ήταν το «Hyde Park Corner».

Το σχέδιο

Μόλις ενημερωθεί ο/η πρωθυπουργός, τότε το Κέντρο Παγκόσμιας Ανταπόκρισης του Υπουργείου Εξωτερικών, που βρίσκεται σε άγνωστη τοποθεσία στο Λονδίνο, θα ενημερώσει αμέσως τις 15 κυβερνήσεις εκτός Ηνωμένου Βασιλείου, όπου η βασίλισσα είναι επίσης αρχηγός κράτους. Μετά από αυτό, η είδηση θα περάσει στις άλλες 36 χώρες της Κοινοπολιτείας στις οποίες η βασίλισσα κατέχει συμβολική θέση εδώ και πολλές δεκαετίες.

Πολύ σύντομα τα νέα θα εξαπλωθούν από τους ηγέτες κρατών στο δημόσιο και τα νέα του θανάτου της θα περάσουν ως τίτλος στο Press Association και έτσι θα γίνουν σχεδόν αμέσως παγκόσμια είδηση.

Να σημειωθεί ότι αυτό σηματοδοτεί μια μεγάλη αλλαγή στην μακροχρόνια παράδοση που θέλει το BBC να είναι το πρώτο που ανακοινώνει την είδηση των βασιλικών θανάτων.

Στη συνέχεια, ένας υπάλληλος με ρούχα πένθους θα σταλεί στην πόρτα του Παλατιού του Μπάκιγχαμ για να τοιχοκολλήσει την είδηση στις πόρτες, ενώ η επίσημη ιστοσελίδα του παλατιού θα διαθέτει μόνο μία σελίδα, αποκαλύπτοντας τις ειδήσεις σε σκούρο φόντο.

Εφημερίδες και διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης έχουν ήδη έτοιμα τα θέματά τους για τον θάνατό της και οι νεκρολογίες έτοιμες να δημοσιευτούν αμέσως μετά την ανακοίνωση. Συναγερμός θα σημάνει στο BBC, όπου θα πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή οι πρόβες για το θάνατο της βασίλισσας. Το Sky News και το ITN που φέρεται να κάνουν χρόνια τώρα πρόβες για το θάνατο της βασίλισσας αντικαθιστώντας το όνομα του μονάρχη με το «κυρία Ρόμπινσον», θα επικοινωνήσουν με τον βασιλικό εμπειρογνώμονα, ενώ έχουν ήδη υπογράψει συμβάσεις για να μιλήσει αποκλειστικά σε αυτούς.

Να σημειωθεί ότι το παλάτι του Μπάκιγχαμ αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα.

Δημοφιλή