Ποιους ανακήρυξε υποψήφιους στην... Γ´ Αθηνών ο Μητσοτάκης

Ποιους ανακήρυξε υποψήφιους στην... Γ´ Αθηνών ο Μητσοτάκης
Sooc

Σε κλίμα εσωτερικής πολιτικής νηνεμίας φαίνεται πως επανέρχεται η ΝΔ μετά τις πρόσφατες αναφορές του Βαγγέλη Μεϊμαράκη περί «τζάμπα μαγκιές», κυρίως δε μετά τη δημοσιοποίηση του τετ α τετ που θα έχει την προσεχή Δευτέρα μαζί του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το κλίμα ευφορίας στις τάξεις της γαλάζιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας ήταν εμφανές δια γυμνού οφθαλμού στη συνεδρίαση της ΚΟ ΝΔ, με τον Κώστα Καραμανλή να μπαίνει σχεδόν πρώτος στην αίθουσα της Γερουσίας και να ακολουθούν οι Αντώνης Σαμαράς και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, προκειμένου να ακούσουν την ομιλία του Προέδρου της ΝΔ, ο οποίος λίγο αργότερα τους άφησε όλους ικανοποιημένους, με τις συχνές αναφορές του στα πεπραγμένα καθενός ξεχωριστά, ειδικότερα σε κρίσιμες χρονικές περιόδους, από το 2009, το 2014 και το καλοκαίρι ότου 2015.

Στη συνέχεια πάντως όταν ο κ. Μητσοτάκης κατέβηκε από το βήμα, αρκετοί βουλευτές διεκδίκησαν από την ηγεσία μερίδιο για την δίκη τους "ικανοποίηση" ζητώντας επιτακτικά μια ξεκάθαρη δήλωση - παρέμβαση για το φαινόμενο των αυτοπροτεινόμενων βουλευτών που συναντούν στις περιφέρειες τους, ως απόρροια της υψηλής δημοσκοπικής υπεροχής της ΝΔ και κατ´ επέκταση, των προσδοκιών για εκλογή ακόμα περισσότερων βουλευτών.

Αυτό ήταν ίσως και το μοναδικό σημείο τριβής, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου να επιχειρεί να λύσει τον γόρδιο δεσμό, έστω και αν στην πραγματικότητα επρόκειτο για έναν "ευχάριστο" πονοκέφαλο, από τη στιγμή όπου ο "αέρας νίκης" που καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις, φέρνουν ολοένα και πιο πολλούς σε διάταξη μάχης.

"Δεν έχω χορηγήσει χρίσματα σε κανέναν" ήταν η αναφορά του στις συνεχείς επισημάνσεις των στελεχών του, υπενθυμίζοντας παλαιότερη δέσμευση του ότι "για όλους θα υπάρξουν διαδικασίες αξιολόγησης όταν τεθεί ο θέμα της συγκρότησης των ψηφοδελτίων".

Όλοι ξέσπασαν σε γέλια όταν ο κ. Μητσοτάκης σε μια προσπάθεια να χαλαρώσει την ατμόσφαιρα έστειλε ακόμα ένα πιο σαφές μήνυμα...

"Για όποιον ανησυχεί θέλω να πω ότι όλοι αυτοί είναι πιο πιθανό να μπουν στο ψηφοδέλτιο της... Γ´ Αθηνών" είπε χαριτολογώντας.

Δημοφιλή