Μυστηριώδεις θάνατοι σε ποταμό της Αυστραλίας. Υποπτεύονται κάποιον κροκόδειλο (και αυτό είναι το καλό σενάριο)

Μυστηριώδεις θάνατοι σε ποταμό της Αυστραλίας. Υποπτεύονται κάποιον κροκόδειλο (και αυτό είναι το καλό σενάριο)
shutterstock

Ένας άνθρωπος έχασε την ζωή του στην Αυστραλία, με τις αρχές να υποψιάζονται επίθεση από κροκόδειλο.

Η βάρκα του 35χρονου ψαρά βρέθηκε στο Πάλμερ Πόιντ, βόρεια του Κουίνσλαντ, ενώ το νεκρό του σώμα κείτονταν εκεί κοντά. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι μία ημέρα αργότερα ένας 18χρονος ονόματι Λι ντε Πάουεβ παραλίγο να χάσει την ζωή του όταν του επιτέθηκε ένα αρπαχτικό σε ποταμό που απέχει μόλις 65 χλμ από το Πάλμερ Πόιντ. Ο ίδιος δεν γνωρίζει ακόμα και σήμερα τι του επιτέθηκε, με αποτέλεσμα να αποκολληθεί κομμάτι από το χέρι του, όμως οι γιατροί πιστεύουν ότι πρόκειται για κάποιον κροκόδειλο.

Οι αρχές τώρα πιστεύουν ότι το μυστηριώδες πλάσμα που επιτέθηκε τον 18χρονο ευθύνεται για τον θάνατο του 35χρονου ψαρά. Σημαντικό στοιχείο στην υπόθεση είναι και μια αναφορά της ακτοφυλακής του Κουίνσλαντ το βράδυ της Κυριακής, σύμφωνα με την οποία ένας γιγαντιαίος κροκόδειλος προσπάθησε να επιτεθεί σε σκάφος τους. Η συγκεκριμένη συμπεριφορά είναι σπάνια, καθώς τα μεγαλόσωμα ερπετά αποφεύγουν τις βάρκες που βρίσκονται εν κινήσει και δεν είναι συχνές οι επιθέσεις κατά ανθρώπων.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι από το 1985 έχουν σημειωθεί μόλις οκτώ θανατηφόρες επιθέσεις από κροκόδειλο στην Αυστραλία, επομένως μια διπλή επίθεση μέσα σε δύο ημέρες εγείρει ερωτήματα. Κάποιοι υποθέτουν πως στα νερά καραδοκεί ένας εξαιρετικά άγριος και επιθετικός κροκόδειλος και άλλοι ότι ίσως για τις επιθέσεις ευθύνεται ένα μυστηριώδες πλάσμα των ποταμών που δεν γνωρίζουμε.

Δημοφιλή