Υπέκυψε στα τραύματά της 80χρονη θύμα του αδίστακτου ληστή της Κυψέλης

Υπέκυψε στα τραύματά της 80χρονη θύμα του αδίστακτου ληστή της Κυψέλης
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Eurokinissi

Υπέκυψε στα τραύματά της 80χρονη γυναίκα, η οποία είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού από τον 32χρονο Νιγηριανό ληστή που έβαζε στο στόχαστρό τους ηλικιωμένους στην περιοχή της Κυψέλης.

Η γυναίκα είχε δεχθεί επίθεση έξω από το σπίτι της στην οδό Σπετσών στην Κυψέλη. Ο Νιγηριανός στη χτύπησε άγρια για να τις πάρει τα λίγα χρήματα που είχε πάνω της. Παράλληλα, όπως ανακοίνωση η ΕΛ.ΑΣ. εξιχνιάστηκαν ακόμα έξι ληστείες με δράστη τον 32χρονο.

Πριν λίγες ημέρες η ΕΛ.ΑΣ. είχε δώσει στη δημοσιότητα κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, τα στοιχεία ταυτότητας και τη φωτογραφία του Νιγηριανού ληστή, ο οποίος είχε συλληφθεί στις 28 Φεβρουαρίου 2017 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα.

Σε βάρος του, ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις αξιόποινες πράξεις της ληστείας τελεσθείσας με ιδιαίτερη σκληρότητα εναντίον προσώπου κατά συρροή, της βαριάς σωματικής βλάβης κατά συρροή και της αντίστασης.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τον: 1. (επιθ.) PRINCE (ον.) AMECHI του Α labi και της Betie , γεννηθέντα την 30-10-1985 στη Νιγηρία.

Τα πρώτα τέσσερα επιβεβαιωμένα θύματα

Τα θύματά του ήταν ηλικίας από 61 έως 95 ετών.

Ο δράστης τα παρακολουθούσε μετά από αναλήψεις των συντάξεων τους από ΑΤΜ και από υποκαταστήματα τραπεζών της Κυψέλης, του Αγίου Παντελεήμονα και του κέντρου της Αθήνας. Στη συνέχεια, τα ακολουθούσε έως τις εισόδους πολυκατοικιών και τα σπίτια τους. Τουλάχιστον τέσσερα από τα επιβεβαιωμένα θύματά του, ηλικίας από 84 έως 95 χρόνων, νοσηλεύονται ακόμη σε μονάδες εντατικής θεραπείας νοσοκομείων, μετά την βάναυση κακοποίηση που υπέστησαν.

Σε μία περίπτωση χτύπησε μία 84χρονη για να της αποσπάσει 70 ευρώ και το διαμαντένιο δακτυλίδι της, ενώ σε μία άλλη απέσπασε 500 ευρώ και τα σκουλαρίκια που φορούσε στα αυτιά της.

Πληροφορίες από την Αστυνομία αναφέρουν ότι διαπιστώνεται ότι ο δράστης παρότι είχε συλληφθεί το 2013 για παρόμοια αδικήματα και βίαιες επιθέσεις εναντίον ηλικιωμένων και είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 10 χρόνων, στις 30 Σεπτεμβρίου 2016 φέρεται να αποφυλακίστηκε εκμεταλλευόμενος τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου.

Δημοφιλή