Θέλετε να διαβάζετε τα μηνύματα στο Facebook χωρίς να σας πάρουν χαμπάρι; Ιδού 3 τρόποι

Θέλετε να διαβάζετε τα μηνύματα στο Facebook χωρίς να σας πάρουν χαμπάρι; Ιδού 3 τρόποι
AOL

Οι αναφορές παράδοσης και ανάγνωσης, αυτός ο ρουφιάνος του Facebook Messenger, δεν αφήνει κανέναν να κάνει την πάπια όσον αφορά τα μηνύματα που του έχουν σταλεί και τα έχει διαβάσει. Κανείς δεν μπορεί να πει πλέον «α, δεν το είδα το μήνυμά του» ή «δεν πρόλαβα να το διαβάσω», γιατί αυτή η μικρή ένδειξη με το προσωπάκι σας δηλώνει, όχι μόνο ότι έχετε λάβει το μήνυμα, αλλά και ότι το έχετε διαβάσει.

Η ιστοσελίδα Mashable γνωρίζει ότι κάθε πρόβλημα έχει και από μία λύση (και παραπάνω στην συγκεκριμένη περίπτωση), οπότε προτείνει στους αναγνώστες του τρεις απλούς τρόπους για να «ξεγελάσετε» το σύστημα και τον Mark Zuckerberg, που ξεκάθαρα θέλει να σας βάλει να τσακωθείτε με φίλους και γνωστούς.

1. Διαβάστε τα μηνύματα μέσα από τις ειδοποιήσεις.

Αν δεν έχετε ήδη ενεργοποιημένες τις ειδοποιήσεις για το Facebook Messenger, ήρθε η ώρα να το κάνετε. Με αυτόν τον τρόπο όταν σας έρχεται ένα νέο μήνυμα θα μπορείτε να διαβάσετε τι γράφει χωρίς να το ανοίξετε, αφού το μήνυμα φαίνεται ήδη στην ειδοποίηση. Βέβαια, αν είναι πολύ μεγάλο θα μπορείτε να διαβάσετε ένα μόνο μέρος του μηνύματος χωρίς να το ανοίξετε, αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα.

2. Βάλτε το κινητό σας σε λειτουργία πτήσης (airplane mode)

Είναι ένας γνωστός τρόπος για να διαβάσετε τα μηνύματά σας χωρίς να σας πάρουν χαμπάρι και εκτός από το Facebook Messenger, λειτουργεί και για το Whatsapp. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι μόλις σας έρθει το μήνυμα, να βάλετε το κινητό σας σε λειτουργία πτήσης, να το διαβάσετε. Να βγείτε από τα μηνύματα και να βγάλετε το κινητό σας από την λειτουργία πτήσης.

3. Χρησιμοποιήστε μία προέκταση του Chrome.

Σε περίπτωση που βρίσκεστε σε desktop και όχι στο κινητό σας, μία προέκταση του Chrome θα σας είναι χρήσιμη. Οι συντάκτες του Mashable χρησιμοποίησαν δύο από αυτές, «Facebook Chat Privacy» και το «Unseen».