Οι μετοχές γνωστής πιτσαρίας είχαν καλύτερες επιδόσεις από εκείνες της Google και της Apple

Οι μετοχές γνωστής πιτσαρίας είχαν καλύτερες επιδόσεις από εκείνες της Google και της Apple
simonkr via Getty Images

Έκπληξη έχει προκαλέσει το γεγονός ότι οι μετοχές μιας αλυσίδας διανομής πίτσας ξεπέρασαν αυτές των μεγαλύτερων εταιρειών τεχνολογίας, όπως είναι η Google, η Amazon, το Facebook και η Apple.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Quartz, η αύξηση της τιμής των μετοχών της Domino's ξεπέρασε τους γίγαντες της Σίλικον Βάλλεϊ, κατόρθωμα αρκετά αξιοσημείωτο για μια επιχείρηση στον χώρο της εστίασης. Από το 2010 μέχρι σήμερα, οι τιμές των μετοχών της αλυσίδας αυξήθηκαν κατά 2.000%, με τις μετοχές των μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας να κυμαίνονται στο 500%.

Όμως, δεν ήταν όλα ρόδινα για την εταιρεία. Την προηγούμενη δεκαετία, η Domino's ήταν μία από τις λιγότερο δημοφιλείς πιτσαρίες, καθώς, μπορεί να εξυπηρετούσε γρήγορα τους πελάτες της, όμως τα υλικά που χρησιμοποιούσε ήταν άγευστα και κακής ποιότητας.

Το 2009, η εταιρεία αποφάσισε να αλλάξει το «παιχνίδι», ασκώντας πρώτα κριτική στον ίδιο της τον εαυτό. Αρχικά, δημιούργησε μια διαφήμιση στην οποία καταδεικνύει τα λάθη της και υπόσχεται στους πελάτης της να βελτιωθεί. Στην συνέχεια, βελτίωσε τις συνταγές της και άρχισε να προμηθεύεται υλικά καλύτερης ποιότητας, κερδίζοντας ξανά την εμπιστοσύνη του κοινού και, όπως φαίνεται, των επενδυτών.

Δημοφιλή