Βρετανία: 27χρονος σκότωσε 19χρονη αφού της είχε επιβληθεί πρόστιμο επειδή «σπατάλησε τον χρόνο της αστυνομίας»

Βρετανία: 27χρονος σκότωσε 19χρονη αφού της είχε επιβληθεί πρόστιμο επειδή «σπατάλησε τον χρόνο της αστυνομίας»
Facebook

Ένοχο βρήκε δικαστήριο στη Βρετανία 27χρονο για τον φόνο της πρώην φίλης του σε μια επίθεση η οποία έλαβε χώρα μόλις πέντε μήνες αφού η αστυνομία της είχε επιβάλει πρόστιμο για «σπατάλη του χρόνου της» όταν αυτή κατήγγειλε παρενόχληση από πλευράς του.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Independent, ανίκανος να αποδεχτεί την απόρριψή του, ο Μάικλ Λέιν έκοψε τον λαιμό της 19χρονης Σάνα Γκράις στις 25 Αυγούστου, αφού προηγουμένης είχε πει σε φίλο του πως «θα πληρώσει για αυτά που έκανε».

Ο φόνος έδωσε ήταν το αποκορύφωμα μιας εκστρατείας παρενόχλησης κατά την οποία ο Λέιν παρακολουθούσε την Γκράις, την καλούσε στο τηλέφωνο και ανέπνεε βαριά και είχε φτάσει ακόμα και στο σημείο να μπαίνει στο σπίτι της και να την κοιτάει ενώ κοιμόταν.

Ωστόσο, μόλις πέντε μήνες νωρίτερα, στις 24 Μαρτίου 2016, η Γκράις είχε καταγγείλει στην αστυνομία του Σάσεξ πως ο Λέιν την είχε αρπάξει από τα μαλλιά και είχε προσπαθήσει να αρπάξει το κινητό της- απλά για να της επιβληθεί από την αστυνομία πρόστιμο για ψευδή καταγγελία, που είχε σπαταλήσει χρόνο αστυνομικών.

Η Λέιν είχε δείξει σε αστυνομικούς γραπτά μηνύματα που φαίνονταν να επιβεβαιώνουν πως η Γκράις ήθελε να είναι μαζί του, και η αστυνομία αποφάσισε να την τιμωρήσει επειδή δεν αποκάλυψε πως είχε σχέση μαζί του.

Στο δικαστήριο αναφέρθηκε επίσης πως αργότερα, στις 4 Αυγούστου- ημέρες πριν τον θάνατό της- η Γκράις είχε αποφασίσει να μην καταγγείλει στην αστυνομία άλλο ένα περιστατικό παρενόχλησης, λέγοντας σε έναν φίλο πως φοβόταν ότι οι αστυνομικοί δεν θα την πίστευαν.

Η αστυνομία ζήτησε συγγνώμη από την οικογένειά της. Η ποινή του Λέιν αναμένεται να ανακοινωθεί την Πέμπτη.

Δημοφιλή