Παναθηναϊκός από τα παλιά, άλωσε τη Βιτόρια

Παναθηναϊκός από τα παλιά, άλωσε τη Βιτόρια
Contra

Αποδείχθηκε περίτρανα στη Βιτόρια. Αν υπάρχει διάθεση για άμυνα, όλα γίνονται. Ακόμα και ο μέχρι στιγμής αναιμικός στα εκτός έδρας παιχνίδια Παναθηναϊκός, να πάρει τρομερή εκτός έδρας νίκη επί της Μπασκόνια. Η άμυνα που έπαιξαν οι πράσινοι ειδικά στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν από άλλο ανέκδοτο και έφερε τον απόλυτο αιφνιδιασμό στον αντίπαλο.

Πριν καταλάβουν καλά-καλά τι συνέβαινε, οι Βάσκοι είχαν βρεθεί με 18 πόντους πίσω (6-24). Ο Παναθηναϊκός, ορμώμενος από τη φοβερή αμυντική προσπάθειά του, έβρισκε ωραίες συνεργασίες στην άλλη πλευρά του παρκέ με τον Καλάθη να ορθώνει ανάστημα μετά από πολύ καιρό. Από πολύ νωρίς, η Μπασκόνια αναγκάστηκε να πάει το παιχνίδι στις πολύ υψηλές ταχύτητες με επιθέσης στα δέκα δεύτερα αλλά και σ' αυτό το μπάσκετ ο Παναθηναϊκός αντέδρασε καλά.

Ακόμα και προς το τέλος της τρίτης περιόδου η διαφορά χαρακτηριζόταν ως ασφαλείας (28-49, 37-54). Ολα αυτά μέχρι τις διαδοχικές τάσεις αυτοκτονίας που έδειξαν οι πράσινοι στο τελευταίο δεκάλεπτο και ειδικά στα τελευταία πέντε λεπτά. Λάθη στις πάσες, λάθη στις επαναφορές, πολύ βιαστικές επιλογές λίγο έλειψαν να βάλουν και πάλι την Μπασκόνια μέχρι το παιχνίδι, είναι χαρακτηριστικό ότι οι Βάσκοι μείωσαν έως τους 6 (61-67).

Παρά το...μάτιασμα όμως, ο Παναθηναϊκός είχε εξασφαλίσει κάβα για τη δύσκολη αυτή ώρα ενώ και η Μπασκόνια με τη σειρά της, αποκαμωμένη από την προσπάθεια, προδόθηκε από την κούρασή της. Τη νίκη υπέγραψε με δύο ελεύθερες βολες ο Σίνγκλετον στα 20 δεύτερα.

ΠΗΓΗ: Contra

Δημοφιλή