Game of Thrones εναντίον... Ντάισελμπλουμ: Τι έχει να πει ο Tyrion Lannister στον πρόεδρο του Eurogroup για το αλκοόλ και τις γυναίκες

Game of Thrones εναντίον... Ντάισελμπλουμ: Τι έχει να πει ο Tyrion Lannister στον πρόεδρο του Eurogroup για το αλκοόλ και τις γυναίκες
HBO

Τον γύρο των ελληνικών social media κάνει τις τελευταίες δύο ημέρες ένα meme με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup και Ολλανδού υπουργού Οικονομικών, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ότι οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου σπατάλησαν τα λεφτά τους σε ποτά και γυναίκες.

Σε σατιρική ανάρτηση ομάδας στο Facebook που ειδικεύεται στα κολάζ φωτογραφιών με σχόλια (Skotsos), το συγκεκριμένο σχόλιο αποδίδεται στον βασιλιά των εφιαλτικών «White Walkers», απλά και μόνο για να συνοδευτεί από στιγμιότυπα του βίου και της πολιτείας του τιτάνα Tyrion Lannister- για πολλούς ο πλέον αγαπημένος χαρακτήρας της σειράς, γνωστός για τη μεγάλη του νοημοσύνη (αντιστρόφως ανάλογη του ύψους του, κάτι που του έχει δημιουργήσει προβλήματα), το δηκτικό του χιούμορ, τον δικό του, προσωπικό κώδικα ηθικής και φυσικά τον (όσο περισσότερο ο ίδιος μπορεί) έκλυτο βίο του.

(Παρεμπιπτόντως, να υπενθυμίσουμε πως ο Tyrion, για ένα χρονικό διάστημα, έχει διατελέσει και «Υπουργός Οικονομικών»- Master of Coin- διαπιστώνοντας πως το βασίλειο είναι καταχρεωμένο και αρχίζοντας να ψάχνει τρόπους εξόδου από την κρίση, ενώ παράλληλα μαινόταν ο εμφύλιος μεταξύ των επίδοξων διαδόχων του θρόνου. Είμαστε σίγουροι πως, εάν βρισκόταν σε Eurogroup απέναντι στον Ντάισελμπλουμ, θα του υπενθύμιζε πως «A Lannister Always Pays His Debts»).

Δημοφιλή