Η Αυστραλία δεν υπήρξε ποτέ, είναι ένα ψέμα. Και αυτή είναι η πιο viral θεωρία συνωμοσίας των ημερών

Η Αυστραλία δεν υπάρχει, είναι hoax. Και αυτή είναι η πιο viral θεωρία συνωμοσίας των ημερών
Juanmonino via Getty Images

Στο διαδίκτυο μπορεί να βρει κανείς τις πιο απίθανες θεωρίες συνωμοσίες. Από αυτές για τη δολοφονία του JF Kennedy μέχρι πως η γη είναι επίπεδη. Κάποιες παλιές αλλά διαχρονικές, κάποιες καινούριες. Από τις πιο...φρέσκες που συναντήσαμε είναι πως η Αυστραλία-ξέρετε, η έκτη μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο στο ανατολικό ημισφαίριο- δεν υπάρχει!

Η Σουηδή, δημοφιλής persona του Facebook η Shelley Floryd, έκανε μια ανάρτηση στη σελίδα της που μας...εξηγεί τι συμβαίνει πραγματικά αφού «Εάν νομίζετε πως έχετε πάει ποτέ στην Αυστραλία, κάνετε ένα τεράστιο λάθος».

Η θεωρία της έχει ήδη γίνει viral. Το δε post έχει περισσότερα από 32.000 likes και το έχουν κοινοποιήσει περισσότεροι από 19.600 χρήστες.

Και που πάμε όταν ταξιδεύουμε για Αυστραλία; Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει οι πιλότοι των αεροπλάνων είναι όλοι μέσα στο κόλπο και στην πραγματικότητα όταν ταξιδεύουμε για Αυστραλία δεν αποβιβαζόμαστε σε αυτή αλλά σε νησιά που βρίσκονται στην περιοχή ή σε ορισμένες περιπτώσεις προσγειωνόμαστε σε περιοχές της Νοτίου Αμερικής. Σε αυτές τις περιοχές έχουν «καθαρίσει» το χώρο και έχουν προσλάβει ηθοποιούς που υποδύονται για χατήρι μας τους Αυστραλούς.

Πως ξεκίνησαν όμως όλα; Πολύ απλά, όπως λέει, η Αυστραλία είναι ένα hoax που «κατασκεύασαν» οι Βρετανοί οι οποίοι ψεύδονται όταν λένε πως πήγαν εκεί όλους τους εγκληματίες. Στην πραγματικότητα τους έπνιξαν στη θάλασσα πριν μπορέσουν καν να δουν στεριά.

Και οι Αυστραλοί; Ό,τι παρουσιάζεται ως απόδειξη ύπαρξης της Αυστραλίας είναι στην πραγματικότητα κατασκευασμένα ψέμματα από ισχυρές κυβερνήσεις ανά τον κόσμο. «Οι Αυστραλοί φίλοι σας; Είναι όλοι ηθοποιοί και χαρακτήρες κατασκευασμένοι σε υπολογιστές (κάτι από Westworld;), μέρος της πλεκτάνης για να ξεγελάσουν τον κόσμο.

Και τι γίνεται τώρα; «Πείτε την αλήθεια. Υψώστε το ανάστημά σας γι' αυτό που είναι σωστό. Φροντίστε να το διαδώσετε. Η Αυστραλία δεν είναι πραγματική. Είναι μια λέξη-κωδικός για την εν ψυχρώ δολοφονία εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, και αυτό δεν είναι σωστό. Αυτό, δεν θα το δεχθούμε». Και συνεχίζει: «Υψώστε το ανάστημά σας για όλους εκείνους που πέθαναν. Διαδώστε το, η Αυστραλία δεν υπάρχει #AustraliaisNOTreal».

Και για να μην έχετε καμία αμφιβολία, ανάρτησε και έναν χάρτη στον οποίο έχει σβηστεί η Αυστραλία. Τον παρουσιάζει δε ως απόδειξη πως, φυσικά, η Αυστραλία δεν υπάρχει.

Δημοφιλή