Άνδρας έφερε στον κόσμο το πρώτο του παιδί, καθώς η σύζυγός του δεν μπορούσε να μείνει έγκυος

Άνδρας έφερε στον κόσμο το πρώτο του παιδί, καθώς η σύζυγός του δεν μπορούσε να μείνει έγκυος
HuffPost UK/Video

Ένας τρανσέξουαλ άνδρας δήλωσε υπερήφανος που έφερε στον κόσμο το πρώτο του παιδί, καθώς η σύζυγός του αδυνατούσε να μείνει έγκυος.

Ο 32χρονος Κρις Ρέις - Ντούπιν, από το Οχάιο στις ΗΠΑ και η σύζυγός του Έιμι προσπάθησαν πέντε φορές να αποκτήσουν παιδί μέσω της διαδικασίας δωρεάς σπέρματος αλλά η Έιμι δεν μπορούσε να μείνει έγκυος.

«Δοκιμάσαμε πολλές θεραπείες υπογονιμότητας και προσπαθήσαμε ξανά και ξανά» είπε η μητέρα.

«Μετά από πολλή σκέψη και θέληση, αποφασίσαμε να ανταλλάξουμε ρόλους με τον Κρις, κάτι που μας πήρε πολύ καιρό».

«Είχαμε μία αποβολή και στη συνέχεια ( σ.σ ο Κρις) έμεινε έγκυος στη Χέιντεν».

Ο Κρις, ο οποίος μέχρι τις αρχές του '20 δεν αναγνωριζόταν ως γυναίκα, όταν έπρεπε να συμπληρώσει το πιστοποιητικό γέννησης της Χέιντεν, απλά ανέφερε τον εαυτό του ως «γονέα» και όχι ως «μητέρα» ή «πατέρα».

Μιλώντας για την επιλογή του να φέρει στον κόσμο την κόρη του είπε: «Δεν είμαι σίγουρος αν ήθελα ή αν σκέφτηκα ότι δεν θα έπρεπε να κάνω εγχείριση αλλαγής φύλου και γι' αυτό το λόγο φυσικά και ήμουν πολύ νευρικός και ανησυχούσα για το τι θα πει ο κόσμος».

«Η πρώτη φορά που αφήσαμε τους εαυτούς μας ελεύθερους να ενθουσιαστούν ήταν όταν η μαία μας είπε να πάμε να ακούσουμε την καρδιά της».

«Υπήρχε τόση χαρά και ενθουσιασμός και (σ.σ το όνειρό μας) έγινε πραγματικότητα. Είμαι πολύ περήφανος που το έκανα».

Ο ερχομός της Χέιντεν έκανε την Έιμι να γίνει πιο αποφασιστική ώστε να φέρει και εκείνη στον κόσμο το δεύτερο παιδί τους. Έτσι ακολούθησε μία πιο ολοκληρωμένη θεραπεία γονιμότητας και το 2016 η Έιμι γέννησε τον Μάιλο με καισαρική τομή.

Δείτε αναλυτικά την ιστορία του ζευγαριού στο βίντεο εδώ

*Αποδόθηκε στα ελληνικά από τη βρετανική έκδοση της Huffington Post.

Δημοφιλή