Βραβείο γενναιότητας σε Αφρικανή που έσωσε τον άνδρα της από τα σαγόνια του κροκόδειλου

Βραβείο γενναιότητας σε Αφρικανή που έσωσε τον άνδρα της από τα σαγόνια του κροκόδειλου
Top Photo Corporation

Βραβείο γενναιότητας απονεμήθηκε σε μια γυναίκα από την Ναμίμπια που έδωσε μάχη με έναν κροκόδειλο για να σώσει την ζωή του συζύγου της.

Ήταν μια συνηθισμένη ημέρα πέρυσι, όταν η 29χρονη Ελίζαμπεθ Σιντάνγκου γύρισε σπίτι της μετά από ατελείωτες ώρες χειρωνακτικής δουλειάς στα χωράφια. Εκεί, ο άνδρας της προσπάθησε να την πείσει να πάνε στο ποτάμι να πλυθούν. Εκείνη, αν και δεν ήθελε να κάνει μπάνιο, τον συνόδευσε, ενώ πήρε μαζί της και μερικά άπλυτα ρούχα για να κάνει μπουγάδα. Πολλά σπίτια στην Ναμίμπια συνεχίζουν να μην είναι συνδεδεμένα στο σύστημα υδροδότησης, γεγονός που αναγκάζει τις οικογένειες να εκτίθενται στους θηρευτές των ποταμών.

Μέχρι ο σύζυγος της Ελίζαμπεθ αποφασίσει να πέσει στα νερά, είχε ήδη νυχτώσει. Η 29χρονη του κρατούσε συντροφιά από την ακτή και παρακολουθούσε κάθε του κίνηση. Κάποια στιγμή, ο άνδρας άρχισε να σφαδάζει από τον πόνο. Ένας κροκόδειλος του είχε αρπάξει το χέρι και τον τραβούσε στα βαθιά. Αντί να φοβηθεί και να «παγώσει» στην θέση της, η θαρραλέα Αφρικανή βούτηξε στα νερά και άρχισε να γρονθοκοπεί το γιγαντιαίο ερπετό.

Κάποια στιγμή, ο κροκόδειλος αποχώρησε, έχοντας στα σαγόνια του ένα κομμάτι από το χέρι του άνδρα. Μόλις όμως το κατάπιε, επέστρεψε και επιτέθηκε ξανά στον άτυχο νέο που προσπαθούσε να βγει στην στεριά. Τότε, η Ελίζαμπεθ σκαρφάλωσε στην ράχη του ζώου και άρχισε να ουρλιάζει για να την ακούσουν οι περίοικοι. Σύντομα, και άλλοι κάτοικοι έφτασαν στο σημείο, με αποτέλεσμα ο κροκόδειλος να φύγει φοβισμένος και ηττημένος.

«Σκεφτόμουν ότι ήταν καλύτερα να πάρει το χέρι του παρά την ζωή του ή την δική μου», εξήγησε η 29χρονη.

Δημοφιλή