ΗΠΑ: Η United Airlines απαγόρευσε σε δύο έφηβες να επιβιβαστούν σε πτήση επειδή φορούσαν κολάν

ΗΠΑ: Η United Airlines απαγόρευσε σε δύο έφηβες να επιβιβαστούν σε πτήση επειδή φορούσαν κολάν
A United Airlines Boeing 777 takes off at San Francisco International Airport's runway 10L. (Photo by Yichuan Cao/NurPhoto via Getty Images)
A United Airlines Boeing 777 takes off at San Francisco International Airport's runway 10L. (Photo by Yichuan Cao/NurPhoto via Getty Images)
NurPhoto via Getty Images

Τον γύρο των αμερικανικών και μη social media κάνει η είδηση πως η United Airlines απαγόρευσε σε δύο έφηβες να επιβιβαστούν σε πτήση το πρωί της Κυριακής, ενώ απαιτήθηκε από ένα τρίτο κορίτσι να αλλάξει ρούχα και να βάλει ένα φόρεμα.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα των New York Times, o ελεγκτής στην πύλη επιβίβασης αποφάσισε πως τα συγκεκριμένα ρούχα ήταν ακατάλληλα, κάτι που προκάλεσε έκρηξη οργής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου χρήστες μιλάνε για μια παρεμβατική, σεξιστική πολιτική- ωστόσο, η εταιρεία εμμένει στη θέση της, στηρίζοντας την απόφαση του ελεγκτή.

Στα δύο κορίτσια, που επρόκειτο να επιβιβαστούν σε μια πτήση για τη Μινεάπολη, απαγορεύτηκε η επιβίβαση στην πύλη στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντένβερ, όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη. Η United Airlines υπερασπίστηκε την απόφαση αυτή σε μια σειρά από tweets την ίδια ημέρα, διευκρινίζοντας τι συνέβη και γιατί απαγορεύτηκε η επιβίβαση.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία διευκρινίζει πως «ενδιαφερόμαστε για τον τρόπο που παρουσιαζόμαστε σε εσάς, τους πελάτες μας, καθώς πιστεύουμε πως είναι μέρος της εμπειρίας στις πτήσεις μας. Ένα από τα οφέλη του να εργάζεσαι σε μια αερογραμμή είναι πως οι εργαζόμενοί μας μπορούν να ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο. Ακόμα καλύτερα, μπορούν να επεκτείνουν αυτό το προνόμιο σε έναν ορισμένο αριθμό αποκαλούμενων “pass riders”. Πρόκειται για συγγενείς ή φίλους που λαμβάνουν το όφελος δωρεάν ή με έκπτωση πτήσεων- τόσο στην αερογραμμή μας, όσο και σε αερογραμμές ανά τον κόσμο, όπου έχουμε αμοιβαίες συμφωνίες για εργαζόμενους και για pass riders. Ενώ εκμεταλλεύονται αυτό το προνόμιο, όλοι οι εργαζόμενοι και pass riders θεωρούνται εκπρόσωποι της United. Και, όπως οι περισσότερες εταιρείες, έχουμε ένα dress code που ζητούμε να ακολουθούν οι εργαζόμενοι και οι pass riders. Οι εν λόγω επιβάτες ήταν pass riders της United και δεν τηρούσαν το dress code μας για προνομιακά ταξίδια. Υπενθυμίζουμε τακτικά στους εργαζομένους μας πως όταν βάζουν ένα μέλος της οικογένειας ή φίλο σε μια πτήση δωρεάν ως standby επιβάτη, πρέπει να ακολουθούν το dress code. Όσον αφορά στους κανονικούς μας επιβάτες, τα κολάν σας είναι ευπρόσδεκτα».

Δημοφιλή