Η γαλάζια βαλίτσα και οι σταθμοί του Μητσοτάκη

Η γαλάζια βαλίτσα και οι σταθμοί του Μητσοτάκη
Sooc

Με τις κυβερνητικές του προτάσεις ανά χείρας - κυρίως αυτές για το άλλο μίγμα οικονομικής πολιτικής που προτείνει - ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει τις διεθνείς του επαφές αλλά και τις περιοδείες ανά την επικράτεια.

Ήδη οι επιτελείς του προετοιμάζουν την επόμενη εξόρμηση που προγραμματίζεται για το τέλος της εβδομάδας σε νομούς της Δυτικής Μακεδονίας και οι εκεί επαφές που θα έχει με παραγωγικούς φορείς και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, προκειμένου να ακούσει και να καταγράψει τα προβλήματα τους, αλλά κυρίως, να μιλήσει για το δικό του σχεδίου ανάκαμψης της οικονομικής ζωής της χώρας.

Σημείο αιχμής της ρητορικής του παραμένουν τα χαμένα ορόσημα ως προς την ολοκλήρωση της πολύπαθης αξιολόγησης, με ορατό τον κίνδυνο να χαθεί ακόμα ένα, αυτό της 7ης Απριλίου, από τη στιγμή όπου - όπως σημειώνουν οι συνεργάτες του - η κυβέρνηση εξακολουθεί να «παίζει» καθυστερήσεις σε μείζονα ζητήματα, επιδιώκοντας μια εκ των υστέρων πολιτική συναίνεση για τις επιλογές της.

Από την οδό Πειραιώς ξεκαθαρίζουν σε όλους τους τόνους ότι δεν είναι διατεθειμένοι να «βάλουν πλάτη στις τραγικές και επικίνδυνες επιλογές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ» , για τις οποίες, όπως λένε, «πανηγυρίζουν για πλεονάσματα όταν το κράτος δεν έχει εξοφλήσει καμία από τις υποχρεώσεις του απέναντι στους ιδιώτες».

Μέσα σε αυτό το κλίμα από τη ΝΔ υπενθυμίζουν ότι είναι η ίδια κυβέρνηση που αύξησε με τις επιλογές της των αριθμό των ανέργων και οδήγησε σε απόγνωση χιλιάδες επιχειρήσεις αυξάνοντας ουσιαστικά τον λογαριασμό των «κόκκινων δανείων».

Η εβδομάδα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ξεκινά ουσιαστικά με ένα νέο γύρο διεθνών επαφών που θα έχει στη Μάλτα με τους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, όπου στην ατζέντα του θα περιλαμβάνονται όλα τα ανοιχτά ζητήματα που αφορούν στην αξιολόγηση, τις μεταρρυθμίσεις, αλλά και το εσωτερικό πολιτικό κλίμα.

Λίγες ημέρες μετά τη διακήρυξη της Ρώμης, ο πρόεδρος της ΝΔ θα έχει την ευκαιρία να μιλήσει σε εκδήλωση της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς για το μέλλον της Ευρώπης και να επαναλάβει τη θέση του ότι η «θέσης της Ελλάδας είναι και θα παραμείνει στον σκληρό πυρήνα του ευρωπαϊκού οικοδομήματος».

Δημοφιλή