Η στιγμή που ένα κοπάδι πιράνχας κατασπαράζει ό,τι κινείται γύρω του σε δευτερόλεπτα

Η στιγμή που ένα κοπάδι πιράνχας κατασπαράζει ό,τι κινείται γύρω του σε δευτερόλεπτα
itsme23 via Getty Images

Ο υγρότοπος Παντανάλ της Βραζιλίας σφύζει από ζωή. Στα νερά του συμβιώνουν περισσότερα από 300 είδη, δύο από τα οποία αποτελούν τους απόλυτους θηρευτές. Ο λόγος για τα Πιράνχας και τα Δελφινόψαρα, δύο ψάρια που σπέρνουν τον πανικό στα μικρότερα όντα του νερού.

Σε αρκετές ταινίες, τα Πιράνχας παρουσιάζονται ως εξαιρετικά επικίνδυνα και μοχθηρά, έτοιμα να κατασπαράξουν οτιδήποτε πέσει έστω και για δευτερόλεπτα στην περιοχή τους. Βίντεο του BBC Earth επιβεβαιώνει κατά ένα τρόπο την εικόνα που έχουμε γι' αυτά, δείχνοντας τα ψάρια να επιτίθενται χωρίς έλεος σε οτιδήποτε περνά από δίπλα τους.

Η κάμερα τα «έπιασε» την ώρα του φαγητού, την ώρα που στον βυθό επικρατεί ο απόλυτος πανικός και επικρατεί ο σκληρότερος και πιο δυνατός, σύμφωνα πάντα με τον νόμο της ζούγκλας.

Τα πιράνχας είναι παμφάγα ψάρια που εντοπίζονται κυρίως στον Αμαζόνιο. Αν και είναι ο φόβος και ο τρόμος των άλλων ψαριών, οι ιθαγενείς τα ψαρεύουν και τρέφονται με αυτά. Έχουν καταγραφεί επιθέσεις κατά ανθρώπων, όμως τα περιστατικά θεωρούνται μεμονωμένα.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι θεωρείται μύθος το ότι έλκονται από το αίμα, όπως και το ότι μπορούν να κατασπαράξουν το σώμα ενός ενήλικα ανθρώπου σε λιγότερο από ένα λεπτό.

Δημοφιλή