Ποιος είπε ότι δεν έχει φίδια και αράχνες στον Άγιο Δομίνικο; (βίντεο)

Ποιος είπε ότι δεν έχει φίδια και αράχνες στον Άγιο Δομίνικο; (βίντεο)
Tarantula on pebbles
Tarantula on pebbles
graphmaster via Getty Images

Μπορεί από τις εικόνες που μεταδίδονται από τον Άγιο Δομίνικο στα πλαίσια της τηλεοπτικής «Survivor» να μην έχουμε δει κάποιο ιδιαίτερα μεγάλο και επικίνδυνο ερπετό ή έντομο, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για κράτος της Καραϊβικής και το κλίμα του είναι τροπικό. Όπως είναι αναμενόμενο, οι ταραντούλες και τα φίδια είναι συχνοί επισκέπτες στα σπίτια και τις αυλές των κατοίκων. Βέβαια, τα περισσότερα είναι περισσότερο τρομαχτικά στην όψη από ότι επικίνδυνα.

Τον Νοέμβριο, Βρετανοί τουρίστες κατέγραψαν μια από τις μεγαλύτερες αράχνες που έχουμε δει ποτέ στην περιοχή Πούντα Κάνα. Η ταραντούλα έτρεχε προς το μέρος τους με ταχύτητα, προκαλώντας πανικό. Δυστυχώς, δεν δόθηκαν διευκρινίσεις για το είδος της αράχνης.

Μια άλλη μεγάλη ταραντούλα είναι η «κακάτα», η οποία δεν είναι επικίνδυνη για τους ανθρώπους και θεωρείται αρκετά... ντοπαλή.

Όσον αφορά τα φίδια, τα περισσότερα δεν είναι δηλητηριώδη και δεν απειλούν τους ανθρώπους. Το Imantodes cenchoa έχει μπεζ-καφέ χρώμα και μικρό μέγεθος. Τα μάτια του είναι πολύ μεγάλα για το κεφάλι του και θα μπορούσε κανείς να τα χαρακτηρίσει χαριτωμένα. Τα φίδια αυτά είναι τυφλά και βρίσκουν εμπόδια στις κινήσεις τους. Εκεί, θα βρει κανείς και τον βόα της Αϊτής που κινδυνεύει με εξαφάνιση. Το τυφλό φίδι του Άγιου Δομίνικου μοιάζει περισσότερο με σκουλήκι και δεν έχει δηλητήριο.

Δημοφιλή