Ελβετός έμπορος έργων κατηγορείται για κτηνώδη φόνο φίλου του: Νόμιζε πως ήταν εξωγήινος

Ελβετός έμπορος έργων κατηγορείται για κτηνώδη φόνο φίλου του: Νόμιζε πως ήταν εξωγήινος
Ο κατηγορούμενος, Μπένετ φον Βέρτες
Ο κατηγορούμενος, Μπένετ φον Βέρτες
LinkedIn

Ένας Βρετανός φέρεται να χτυπήθηκε μέχρι θανάτου από έναν φίλο του, έμπορο έργων τέχνης, ο οποίος νόμιζε πως ήταν «πράσινος εξωγήινος», αναφέρθηκε σε ελβετικό δικαστήριο.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Telegraph τον Άλεξ Μόργκαν φέρεται να σκότωσε ο φίλος του, Μπένετ φον Βέρτες, ο οποίος ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ, κεταμίνης, κοκαΐνης και υπνωτικών χαπιών. Ο φον Βέρτες εκτιμάται πως υπέστη ψυχωτικό επεισόδιο και είχε παραισθήσεις, με αποτέλεσμα να νομίζει πως ο 23χρονος ήταν ένα πλάσμα από το Διάστημα που έπρεπε να σκοτωθεί, όπως ειπώθηκε στο δικαστήριο.

Κατά την έναρξη της δίκης της Δευτέρα, οι εισαγγελείς περιέγραψαν πώς ο φον Βέρτες κάλεσε τον Μόργκαν, τον οποίο είχε γνωρίσει όταν ήταν φοιτητές στο Λονδίνο, στο σπίτι του στη Ζυρίχη, ενώ η οικογένειά του έλειπε για σκι.

Ο Μόργκαν πέθανε τις πρωινές ώρες της 30ής Δεκεμβρίου 2014, καθώς μαινόταν χιονοθύελλα έξω από το σπίτι. Το παραμορφωμένο πτώμα του βρέθηκε την επόμενη ημέρα, όταν ο 31χρονος φον Βέρτες, γιος ενός επιτυχημένου εμπόρου έργων τέχνης, που είχε ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του, εμπορευόμενος έργα του Άντι Γουόρχολ και του Ντάμιεν Χιρστ, κάλεσε την αστυνομία για να ενημερώσει πως υπήρχε ένας «σοβαρά τραυματισμένος άνδρας» στο σπίτι του. Έκτοτε, ο 31χρονος είναι υπό κράτηση.

Οι γείτονες του φον Βέρτες, στην περιοχή Κούσναχτ, λένε πως ο νεαρός ήταν πάντα ευγενικός και γοητευτικός- ωστόσο, όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, απέκτησε εξάρτηση από τα ναρκωτικό λίγο αφού άνοιξε μια γκαλερί. Τη μοιραία νύχτα την οποία κάλεσε τον Μόργκαν στο σπίτι του είχε «καταναλώσει αλκοόλ, κεταμίνη, κοκαΐνη και υπνωτικά χάπια, μπαίνοντας σε μια ψυχωτική κατάσταση με παρανοϊκές παραισθήσεις», υποστήριξαν οι κατήγοροι.

Όπως αναφέρθηκε, στον Μόργκαν δεν άρεσε η μουσική που έπαιζε, και ο φον Βέρτες, που εκείνη τη στιγμή πίστευε πως είχε υπερδυνάμεις, νόμισε πως ο Βρετανός είχε μεταμορφωθεί σε έναν πράσινο εξωγήινο που προσπαθούσε να τον σκοτώσει, ενώ παράλληλα θεωρούσε πως ήταν οι τελευταίοι που είχαν μείνει στη Γη.

Ο φον Βέρτες κατηγορείται πως μαχαίρωσε τον Μόργκαν με κομμάτια γυαλιού από ένα σπασμένο τραπεζάκι του καφέ και τον χτύπησε επανειλημμένα με ένα κηροπήγιο ενός μέτρου και ένα χρυσό γλυπτό περίπου δύο κιλών. Στη συνέχεια του επιτέθηκε με το κηροπήγιο και τον έπνιξε. Ο Έλμαρ Χαμπερμάιερ, ψυχίατρος, είπε στο δικαστήριο πως ο φον Βέρτες θεωρείται πως είχε παραισθήσεις εκείνη τη στιγμή, σύμφωνα με την ελβετική ταμπλόιντ Blick.

Σημειώνεται πως ο Ελβετός κατηγορείται επίσης για τον βιασμό μιας γυναίκας, υπόθεση για την οποία θα δικαστεί ξεχωριστά.

Δημοφιλή