Πιθανώς το μεγαλύτερο κοίτασμα χρυσού που έχει βρεθεί ποτέ στην Κίνα: Μπορεί να φτάσει τους 550 τόνους

Πιθανώς το μεγαλύτερο κοίτασμα χρυσού που έχει βρεθεί ποτέ στην Κίνα: Μπορεί να φτάσει τους 550 τόνους
Getty Images/iStockphoto

Την ανακάλυψη κοιτάσματος χρυσού στην ανατολική Κίνα που μπορεί να είναι το μεγαλύτερο που έχει βρεθεί ποτέ στη χώρα ανακοίνωσε η Shandong Gold Group Co.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Bloomberg, το ορυχείο Σιλίνγκ ανέφερε στις τοπικές αρχές πως βρέθηκαν αποθέματα χρυσού ύψους 382,58 τόνων, ποσότητα που μπορεί να φτάσει και να ξεπεράσει τους 550 όταν ολοκληρωθούν οι έρευνες, μέσα σε δύο έτη. Αυτό θα το καθιστούσε το μεγαλύτερο χρυσωρυχείο της Κίνας, σύμφωνα με την εταιρεία, ενώ η διάρκεια ζωής/ λειτουργίας του θα μπορούσε να φτάσει ακόμα και τα 40 χρόνια. Η αξία του συγκεκριμένου αποθέματος θεωρείται πως μπορεί να φτάνει και τα 22 δισ. δολάρια.

Οι κινεζικές εταιρείες εξόρυξης χρυσού εντείνουν τις έρευνές τους, καθώς η χώρα επιδιώκει να αυξήσει τα αποθέματα χρυσού της μέχρι και στους 14.000 τόνους μέχρι το 2020, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Βιομηχανίας και Πληροφορικής τον προηγούμενο μήνα.

Όπως αναφέρει το RT, το ορυχείο βρίσκεται στην περιοχή Λαϊτσού- Ζαοουγιάν της βορειοδυτικής χερσονήσου Τζιαοντόνγκ, στο Σαντόνγκ της ανατολικής Κίνας. Η περιοχή έχει γενικότερα τα μεγαλύτερα κοιτάσματα χρυσού της χώρας.

Η Κίνα έχει το πέμπτο μεγαλύτερο απόθεμα χρυσού στον κόσμο, μετά τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, την Ιταλία και τη Γαλλία.

Δημοφιλή