Analemma Tower: Ένας ουρανοξύστης ο οποίος κρέμεται από τον ουρανό!

Analemma Tower: Ένας ουρανοξύστης ο οποίος κρέμεται από τον ουρανό!
cloudsao.com

Κατά καιρούς εμφανίζονται αρχιτεκτονικές ιδέες για κτίρια που αξίζουν απόλυτα τον χαρακτηρισμό

«εκκεντρικές»- ωστόσο, ακόμα και έτσι, το Analemma Tower, που αποτελεί ένα...υπερ-φιλόδοξο concept του Clouds Architecture Office στις ΗΠΑ, ξεπερνάει τα όρια της φαντασίας!

Συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν...ανάποδο ουρανοξύστη, ο οποίος κρέμεται από τον ουρανό- για την ακρίβεια, από έναν αστεροειδή που βρίσκεται σε τροχιά, έχοντας τοποθετηθεί εκεί ακριβώς για αυτόν τον λόγο. Όπως γράφουν οι σχεδιαστές στην ιστοσελίδα τους, ένας μεγάλος αστεροειδής θα μπορούσε να μεταφερθεί σε τροχιά ειδικά για αυτή τη δουλειά, και να ακολουθήσει η κάθοδος ενός εξαιρετικά μεγάλης αντοχής καλωδίου, από το οποίο θα κρεμόταν ο ουρανοξύστης, ώστε να αιωρείται στον αέρα της Γης! Ακόμη, λόγω της ίδιας της φύσης του, ο ουρανοξύστης αυτός θα μπορούσε να κατασκευαστεί οπουδήποτε και μετά να μεταφερθεί οπουδήποτε – με την πρόταση να «θέλει» το Ντουμπάι, που είναι γνωστό για την «παράδοσή» του στην κατασκευή εξαιρετικά υψηλών κτιρίων.

Ο Analemma Tower θα μπορούσε επίσης να τοποθετηθεί σε τέτοια τροχιά ώστε να ταξιδεύει μεταξύ του βορείου και του νοτίου ημισφαιρίου καθημερινά, ενώ θα αντλούσε ενέργεια από συλλέκτες ηλιακής ενέργειας στο Διάστημα, όπου θα «έβλεπαν» συνέχεια τον Ήλιο.

Το πιθανότερο (προφανώς) είναι ότι ένα τόσο εξωτικό σχέδιο δεν θα γίνει πραγματικότητα ποτέ- αλλά αφ'ενός ποτέ δεν ξέρεις, και αφ'ετέρου να υπενθυμίσουμε πως σχέδια όπως ο διαστημικός ανελκυστήρας και ο τροχιακός δακτύλιος υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια στην επιστημονική φαντασία – σε σημείο που δεν θα αποτελούσε τελικά τόσο μεγάλη έκπληξη εάν κάποια στιγμή στο μέλλον κάτι τόσο μεγαλεπήβολο γινόταν πραγματικότητα (εξάλλου, εφόσον είναι σε εξέλιξη τα έργα για το μετρό της Θεσσαλονίκης, μπορεί να πει κανείς πως όλα είναι δυνατά...).

Δημοφιλή