Συνελήφθη 73χρονος που πουλούσε πινακίδες κυκλοφορίας. Από τη Γερμανία η πληροφορία στην ΕΛ.ΑΣ.

Συνελήφθη 73χρονος που πουλούσε πινακίδες κυκλοφορίας. Από τη Γερμανία η πληροφορία στην ΕΛ.ΑΣ.
Eurokinissi

Πινακίδες κυκλοφορίας οχημάτων πουλούσε μέσω διαδικτύου ένας 73χρονος, ο οποίος συνελήφθη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην Αθήνα.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης αξιοποιήθηκαν κατάλληλα πληροφοριακά στοιχεία των γερμανικών Αρχών, σύμφωνα με τα οποία χρήστης ιστοσελίδας αγοραπωλησιών διέθετε προς πώληση, μέσω αγγελίας, πινακίδα κυκλοφορίας οχήματος, που έχει εκδοθεί από τις ελληνικές Αρχές.

Ακολούθησε ψηφιακή έρευνα και μετά από ανάλυση των δεδομένων - στοιχείων της υπόθεσης και επικοινωνίας με τη διαχειρίστρια εταιρεία της ιστοσελίδας, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του 73χρονου στην υπόθεση.

Παράλληλα εντοπίσθηκαν αγγελίες που αφορούσαν στην πώληση ακόμη πέντε πινακίδων κυκλοφορίας, από τις οποίες η μία είχε εκδοθεί στο όνομα του δράστη και είχε δηλωθεί από τον ίδιο ως κλαπείσα-απολεσθείσα

Τα στοιχεία αυτά τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του 73χρονου, σε περιοχή της Αττικής, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 37 πινακίδες οχημάτων, 10 αυτοκόλλητα σήματα ΚΤΕΟ, ευρωπαϊκό σήμα – αυτοκόλλητο και 3 σκληροί δίσκοι.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική αρχή.

Δημοφιλή