Απαγωγή 39χρονου Βέλγου στην πλατεία Συντάγματος

Απαγωγή 39χρονου Βέλγου στην πλατεία Συντάγματος
Eurokinissi

Θύμα απαγωγής έπεσε ένας 39χρονος Βέλγος στην πλατεία Συντάγματος. Δράστης είναι ένας φίλος του αλβανικής καταγωγής, ο οποίος τον είχε προσκαλέσει στην Αθήνα για διακοπές.

Ο Αλβανός είχε αντιληφθεί την οικονομική επιφάνεια του 39χρονου και έτσι είχε προμελετήσει την απαγωγή του. Το θύμα έφτασε στην Ελλάδα στις 23 Μαρτίου και έδωσε ραντεβού με το «φίλο» του στην πλατεία Συντάγματος. Εκεί ο Αλβανός με τη βοήθεια δύο Πακιστανών τον απήγαγε με αυτοκίνητο και τον οδήγησε σε διαμέρισμα στο Κερατσίνι, όπου ζούσε παρέα Πακιστανών.

Κατά τη διάρκεια της διαμονής του εκεί, οι δράστες με τη χρήση σωματικής βίας και με την απειλή μαχαιριού, τον ακινητοποίησαν αφαιρώντας του 6.000 ευρώ και απαίτησαν μέσω των συγγενών του να τους καταβάλλει μεγάλο χρηματικό ποσό για να τον απελευθερώσουν.

Τα ξημερώματα της 26ης Μαρτίου το θύμα κατάφερε να διαφύγει της προσοχής των απαγωγέων του, άνοιξε ένα παράθυρο, πήδηξε έξω και κάλεσε την Αστυνομία.

Από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα μαχαίρι, πλαστικά δεματικά (tire-wrap) καθώς και ρουχισμός και προσωπικά αντικείμενα του θύματος. Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

Δημοφιλή