Δώρο γενεθλίων από το ΕΛΚ στον Ντάισελμπλουμ. Ζητεί την παραίτησή του

Δώρο γενεθλίων από το ΕΛΚ στον Ντάισελμπλουμ. Ζητεί την παραίτησή του
HuffPost Greece

Oι πρόσφατες απόψεις του επικεφαλής του Εurogroup Γέρουν Νταϊσελμπλουμ ότι οι χώρες του νότου έφαγαν τα λεφτά σε "γυναίκες και ποτά" συνεχίζουν να προκαλούν έντονες αντιδράσεις στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ενωσης με ολοένα και περισσότερους εκλεγμένους και μη παράγοντες να ζητούν εδώ και τώρα την απομάκρυνση του.

Λίγες ώρες μάλιστα πριν από τα σημερινά γενέθλια του Ολλανδού πολιτικού (γεννήθηκε σαν σήμερα το 1966), εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ήρθαν να προσθέσουν τη φωνή τους σε αυτούς που ζητούν την παραίτηση Ντάισελμπλουμ μετά τις απαξιωτικές αναφορές του για κράτη μέλη της ένωσης.

Μάλιστα, ευρωβουλευτές των χωρών του Νότου συνυπέγραψαν επιστολή με την οποία ζητείται η παραίτηση του Προέδρου του Eurogroup, με τη σχετική πρωτοβουλία για την υπογραφή της επιστολής να αναλαμβάνει ο Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Μάνφρεντ Βέμπερ μετά τις απαράδεκτες δηλώσεις του Ντάισελμπλουμ που προσέβαλε όλους τους πολίτες του Νότου.

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιαννης επικεφαλής Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ευρωβουλετών της Νέας Δημοκρατίας συνυπέγραψε μαζί με τους επικεφαλής των Κοινοβουλευτικών Ομάδων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος των χωρών του Νότου Gardini Elisabetta, Melo Nuno, Casa David και Χριστοφόρου Λευτέρη, επιστολή όπου ζητείται η παραίτηση του Προέδρου του EurogroupΓερούν Ντάισελμπλουμ.

Δημοφιλή