Πώς ένα ασθενοφόρο μετατράπηκε σε χώρο για ασφαλές σεξ

Πώς ένα ασθενοφόρο μετατράπηκε σε χώρο για ασφαλές σεξ

Νέα πνοή σε ένα παλιό ασθενοφόρο έδωσε ένας ο Δανός επιχειρηματίας, Michael Lodberg Olsen. Συγκεκριμένα, το συγκεκριμένο όχημα που αλλοτε εξυπηρετούσε έκτακτα ιατρικά περιστατικά, τώρα «υποδέχεται» τους πελάτες των ιερόδουλων της Δανίας, προστατεύοντας έτσι όλους από τους κινδύνους των δρόμων.

Συνεργείο του BBC ξεναγήθηκε στο ασθενοφόρο και γνώρισε από κοντά τον επιχειρηματία, ο οποίος αναφέρθηκε αναλυτικά στους σκοπούς του πρότζεκτ του.

«Λοιπόν, τι γίνεται εδώ μέσα;», τον ρωτούν οι δημοσιογράφοι.

«Σεξ!» απαντά εκείνος, χαριτολογώντας.

Το ασθενοφόρο που πλέον μετονομάστηκε σε «σεξοφόρο» αποτελεί ένα από τα ασφαλή σημεία για τις εργάτριες του σεξ στην πρωτεύουσα της Δανίας.

Οι πελάτες πηγαίνουν εκεί γνωρίζοντας από πριν ότι εθελοντές είναι διάσπαρτοι στο χώρο έτοιμοι να επέμβουν αν τυχόν συμβεί κάτι δυσάρεστο. Και τα στατιστικά στοιχεία, επιβεβαιώνουν ότι το επάγγελμα του αγοραίου έρωτα ελλοχεύει πολλούς κινδύνους.

«Οι ιερόδουλες στη Δανία, γίνονται στόχος βίαιων ξεσπασμάτων και απειλών σε ποσοστό της τάξεως του 45%. Στα στούντιο, το ποσοστό αυτό πέφτει στα 3%», λέει ο Olsen.

Ο επιχειρηματίας εξηγεί ότι σκοπός του είναι να προστατέψει όσες γυναίκες αδυνατούν να εργαστούν σε κάποιο «σπίτι».

Η χρήση του ασθενοφόρου γίνεται χωρίς την καταβολή κάποιου αντιτίμου, δεδομένου ότι είναι παράνομο για τις ιερόδουλες να νοικιάσουν κάποιο χώρο. Πέρα από τους εθελοντές, εντός του οχήματος υπάρχουν πινακίδες που προειδοποιούν ότι σε περίπτωση βίαιου περιστατικού, θα ενημερώνεται η αστυνομία, ενώ μια άλλη ενημερώνει τις γυναίκες για το πού να απευθυνθούν σε περίπτωση που πέσουν θύματα trafficking.

Όταν το ασθενοφόρο τέθηκε σε λειτουργία για τις νέες του υπηρεσίες, τον Νοέμβριο του 2016, ο Olsen δεν ήταν σίγουρος για την επιτυχία του εγχειρήματός του. Οι άνθρωποι στην αρχή ήταν ιδιαίτερα απρόθυμοι να το χρησιμοποιήσουν. Αλλά σήμερα έχει χρησιμοποιηθεί περισσότερες από 45 φορές και οι άνθρωποι φαίνονται να έχουν εξοικειωθεί με αυτό, σύμφωνα με τον επιχειρηματία.

Πηγή: BBC

Δημοφιλή