Κωνσταντοπούλου: Όλοι οι «μνημονιακοί» πρωθυπουργοί να πάνε στη φυλακή

Κωνσταντοπούλου: Όλοι οι «μνημονιακοί» πρωθυπουργοί να πάνε στη φυλακή
SOOC

«Το μνημονιακό προσωπικό που ανέλαβε την υλοποίηση των μνημονίων θα πρέπει να λογοδοτήσει και να πάει στη φυλακή» ανέφερε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας στον Real FM.

Ερωτηθείσα αν κατά την εκτίμησή της θα έπρεπε να ισχύσει το ίδιο και για τον Αλέξη Τσίπρα η κ. Κωνσταντοπούλου απάντησε :«Iσχύει για όλους τους μνημονιακούς Πρωθυπουργούς». «Βεβαίως. Παπανδρέου, Παπαδήμος, Σαμαράς, Τσίπρας είναι οι μνημονιακοί πρωθυπουργοί και βεβαίως υπάρχουν οι μνημονιακοί υπουργοί και ένας μακρύς κατάλογος προσωπικού που υπηρετεί τα μνημόνια» συμπλήρωσε.

«Tα μνημόνια, από την πλευρά του διεθνούς ποινικού δικαίου, συνιστούν έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, γιατί εξαϋλώνουν τον πληθυσμό και από την πλευρά του εσωτερικού ποινικού δικαίου εσχάτη προδοσία, γιατί παραβιάζουν το πολίτευμα. Γι’ αυτά τα κακουργήματα προβλέπεται η φυλακή» σημείωσε χαρακτηριστικά η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας.

Σύμφωνα με την κ. Κωνσταντοπούλου ακόμη και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος θα έπρεπε να βρίσκεται στη φυλακή, καθώς όπως επισήμανε: «Ο κ. Στουρνάρας είναι εκπρόσωπος της τρόικας, αποδεδειγμένα, στη χώρα μας. Έχει ο ίδιος ομολογήσει ότι συνωμοτούσε το καλοκαίρι του 2015, προκειμένου να αποτρέψει την υλοποίηση της δημοκρατικής εντολής του λαού. Είναι υπόλογος και για πάρα πολλά πράγματα που διέπραξε ως υπουργός Οικονομικών, μεταξύ των οποίων και του άκυρου συμβιβασμού με τη Siemens.

Δημοφιλή