Το Sexy Liberation στέλνει δωρεάν σεξουαλικά βοηθήματα στις γυναίκες για ένα πιο δίκαιο κόσμο

Το Sexy Liberation στέλνει δωρεάν σεξουαλικά βοηθήματα στις γυναίκες για ένα πιο δίκαιο κόσμο
Portrait of a beautiful sexy young woman on a white background.
PavelKriuchkov via Getty Images
Portrait of a beautiful sexy young woman on a white background.

«Η σεξουαλική εξερεύνηση είναι ένα σημαντικό συστατικό της προόδου στην εν εξελίξει Σεξουαλική Επανάσταση. Πολλοί άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση ή δεν έχουν εκτεθεί στον συναρπαστικό κόσμο της σεξουαλικής εξερεύνησης και θέλουμε να βοηθήσουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους, κυρίως τις γυναίκες, λειτουργώντας ως το πάτημα που χρειάζονται».

Αυτό είναι ένα κομμάτι από το «μανιφέστο» του Sexy Liberation, μιας οργάνωσης ακτιβιστών που στόχος τους είναι να γεφυρώσουν το χάσμα ανάμεσα στην σεξουαλική ικανοποίηση των αντρών και των γυναικών. Ένα χάσμα διόλου ευκαταφρόνητο καθώς, σύμφωνα με τελευταίες έρευνες, παρότι το 91% των αντρών δηλώνει πως έχει οργασμό στο τέλος κάθε σεξουαλικής πράξης, μόλις το 64% των γυναικών μπορεί να δηλώσει το ίδιο.

Και κάπου εδώ έρχεται το Sexy Liberation, το οποίο στέλνει sex toys δωρεάν στις γυναίκες ή/και τους δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσουν άλλα σε εκπτωτικές τιμές.

«Το 2014 παρατηρήσαμε πως δεν υπήρχαν τέτοιες υπηρεσίες (που να βοηθούν στη σεξουαλική εξερεύνηση), οπότε αρχίσαμε να χτίζουμε τη δική μας», αναφέρει η οργάνωση στο επίσημο site της. «Αρχικά ξεκινήσαμε τοπικά, σε κλινικές, τμήματα σπουδών φύλου και φεμινιστικές συγκεντρώσεις, και πιο πρόσφατα σε διαδηλώσεις. Ο προσωπικός πειραματισμός με σεξουαλικά βοηθήματα μπορεί να βοηθήσει τις γυναίκες να ανακαλύψουν και να αγκαλιάσουν τις δικές τους πηγές ευχαρίστησης. Και μια γυναίκα που γνωρίζει σεξουαλικά τον εαυτό της, θα αισθάνεται μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για να μιλήσει ανοιχτά με το σύντροφό της σχετικά με τις ανάγκες και τις επιθυμίες της. Αν είστε γυναίκα και βρίσκεστε σε μια σχέση που δυσκολεύεστε να ικανοποιηθείτε (σεξουαλικά), είμαστε εδώ για εσάς», καταλήγουν.

Ο γυναικείος οργασμός αποτελεί εδώ και χρόνια θέμα διαφωνίας, με κάποιους επιστήμονες να υποστηρίζουν πως ο οργασμός των γυναικών δεν περιλάμβανε ποτέ κάποια συγκεκριμένη λειτουργία, αλλά αποτελούσε περισσότερο ένα υποπροϊόν του αντρικού οργασμού. Ορισμένοι κατηγορούν τα διπλά στάνταρ της κοινωνίας μας, στην οποία το σεξ προσανατολίζεται περισσότερο προς την ικανοποίηση των αντρών. Όπως μάλιστα έχει δείξει μια έρευνα, οι straight γυναίκες έχουν λιγότερες πιθανότητες να φτάσουν σε οργασμό από τις gay γυναίκες.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τις δράσεις του Sexy Liberation εδώ.