Η νέα σειρά «Ibiza87» θα εξιστορεί τη γέννηση του rave και της επανάστασης που έφερε στην μουσική

Η νέα σειρά «Ibiza87» θα εξιστορεί τη γέννηση του rave και της επανάστασης που έφερε στην μουσική

Ήταν μια ιδιαίτερα συναρπαστική εβδομάδα για τους φαν της τηλεόρασης και του κινηματογράφου, καθώς μία το πρώτο promo του Game of Thrones, μία το πρώτο trailer του «IT», μία ο Casey Affleck και η Rooney Mara στην ίσως πιο πολυαναμενόμενη ταινία της χρονιάς, δεν θέλει και πολύ για να ενθουσιαστείς και να ξεχάσεις τα προβλήματά σου -έστω και για λίγο.

Τώρα σε όλες αυτές τις υπέροχες ειδήσεις ήρθε να προστεθεί άλλη μία, εξίσου εκπληκτική, μόνο και μόνο για να μας φτιάξει (και) το Σαββατοκύριακο.

Ο συγγραφέας του Trainspotting, Irvine Welsh, ανακοινώθηκε και επίσημα ως ο βασικός σεναριογράφος της νέας τηλεοπτικής σειράς «Ibiza87», η οποία θα αφηγείται «την απίστευτη ιστορία της γέννησης και της ανόδου στην κυριαρχία μιας πολιτιστικής και μουσικής επανάστασης».

Η σειρά, η οποία θα ανήκει κυρίως στην κατηγορία του δράματος, θα βασίζεται στις ζωές των Nicky Holloway, Paul Oakenfold και Danny Rampling και το πώς ένα ταξίδι για διακοπές στην Ibiza το 1987 οδήγησε στη δημιουργία της acid house μουσικής και τη διάδοση του κινήματος της rave στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Σαν ο χαμένος συνδετικός κρίκος ανάμεσα στο “24 Hour Party People” και το “Straight Outta Compton”, το “Ibiza87” εξιστορεί τα φρενήρη ζενίθ και ναδίρ, την υπερβολή που τροφοδοτούνταν από τα ναρκωτικά και τα ανείπωτα πλούτη, μέσα από τις αντιπαλότητες, τη βία και τις συλλήψεις που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια μιας απίστευτης περιόδου για τη βρετανική μουσική κουλτούρα», αναφέρει το επίσημο δελτίο τύπου της σειράς.

«Είμαι ιδιαίτερα ενθουσιασμένος για αυτό το project», είπε ο Paul Oakenflod. «Όπως γνωρίζετε, δένει τέλεια με την 30η επέτειο εκείνου του ταξιδιού μας στην Ibiza και όλων όσων ακολούθησαν: τη γέννηση της φεστιβαλικής και κλαμπ σκηνής της χορευτικής μουσικής όπως την ξέρουμε σήμερα. Είναι υπέροχο που μπορούμε να γιορτάσουμε (την επέτειο) με αυτό το project καθώς και με τη φετινή παγκόσμια περιοδεία μου, η οποία αφορά ακριβώς σ' αυτό, τις τρεις γενιές χορευτικής μουσικής».

Οι Oakenfold, Holloway και Rampling θα δημιουργήσουν και επιμεληθούν ένα acid house soundtrack για τη σειρά, για το οποίο δεν έχει οριστεί ακόμη ημερομηνία κυκλοφορίας, όπως άλλωστε και για την ίδια τη σειρά.

Μέχρι τότε, μπορείτε να ακούσετε το soundtrack του «It's All Gone Pete Tong» και να δείτε την εν λόγω ταινία, για να αρχίσετε να μπαίνετε στο μεθυστικό, διονυσιακό κλίμα εκείνης της εποχής και να προετοιμαστείτε κατάλληλα για το «Ibiza87».