Τζανακόπουλος: Να σταματήσει να πολιτικολογεί ο Στουρνάρας. Εξελίξεις στα επόμενα 24ωρα

Τζανακόπουλος: Να σταματήσει να πολιτικολογεί ο Στουρνάρας. Εξελίξεις στα επόμενα 24ωρα
Eurokinissi

Εξελίξεις μέσα στα επόμενα 24ωρα προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ- ενώ ταυτόχρονα ζήτησε από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα να σταματήσει να πολιτικολογεί.

Επίσης ο κ. Τζανακόπουλος προχώρησε και σε δύο διαψεύσεις: πρώτον, ότι σοβεί ενδοκυβερνητική κρίση, και δη κρίση στις σχέσεις τού πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών, και δεύτερον, ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ζήτησε να μειωθούν οι συντάξεις στην Ελλάδα κατά 35%.

O κ. Τζανακόπουλος ανέφερε ότι «δεν είναι ευτυχές γεγονός» αυτό που συνέβη δύο φορές την περασμένη εβδομάδα, να τοποθετείται δηλαδή ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος περισσότερο ως πολιτικό στέλεχος και λιγότερο ως κεντρικός τραπεζίτης. Πιο συγκεκριμένα, κατηγόρησε τον Γιάννη Στουρνάρα ότι υιοθέτησε πολιτική ανάλυση που τον ταυτίζει με το κόμμα της ΝΔ, περί κυβερνητικής ευθύνης όσον αφορά τις καθυστερήσεις στο κλείσιμο της αξιολόγησης. «Δεν μας είπε αν πρέπει να πάρουμε τόσα και άλλα τόσα μέτρα για να κλείσει η αξιολόγηση», προσέθεσε.

Επιπλέον κατηγόρησε τον διοικητή της ΤτΕ ότι έκανε ένα βήμα πιο πέρα με την ομιλία του για το ασφαλιστικό, αφού εκφώνησε μια ιδεολογική ομιλία υπέρ της ιδιωτικής ασφάλισης και τάχθηκε υπέρ της πλήρους αποδιάρθρωσης του κοινωνικού ασφαλιστικού συστήματος.

Στη συνέχεια και επικαλούμενος σχετική προηγούμενη παρέμβαση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, ο κυβερνητικής εκπρόσωπος κάλεσε τον διοικητή της ΤτΕ να σταματήσει να κρύβεται πίσω από τη θεσμική του ιδιότητα και να πολιτικολογεί. «Αυτή είναι η θέση της κυβέρνησης», σημείωσε ο Δ. Τζανακόπουλος.

Ο εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ζητηθεί η παραίτηση του τραπεζίτη, αλλά επανέλαβε ότι πρέπει να σταματήσει να πολιτικολογεί.

Κληθείς να σχολιάσει την πληροφορία ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ζήτησε περικοπή των συντάξεων και μάλιστα κατά 1/3, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έδωσε την εξής απάντηση: «Αν ο κ. Σόιμπλε ζητούσε κάτι τέτοιο, θα το έκανε δημοσίως και όχι δια της πλαγίας οδού. Δεν μπορεί να υπεισέλθει σε τέτοια ζητήματα. Είναι ζητήματα των θεσμών».

Δημοφιλή