Ο τρόμος είναι στις λεπτομέρειες: Ένας λογαριασμός στο Twitter τιμά τον πραγματικό πρωταγωνιστή όλων των θρίλερ

Ο τρόμος είναι στις λεπτομέρειες: Ένας λογαριασμός στο Twitter τιμά τον πραγματικό πρωταγωνιστή όλων των θρίλερ
Carrie

Οι ταινίες τρόμου κρατούν μια ξεχωριστή θέση στη καρδιά των απανταχού σινεφίλ και, παρά τους εφιάλτες που μας δημιουργούν, είναι ένα κινηματογραφικό είδος που θα μας εξάπτει πάντα το ενδιαφέρον. Ωστόσο, αυτό που πολλοί τείνουν να παραβλέπουν στα θρίλερ, δίνοντας περισσότερη προσοχή στον παράγοντα του τρόμου αυτόν καθεαυτό, είναι η διεύθυνση φωτογραφίας της κάθε ταινίας.

Και αυτό είναι μεγάλο κρίμα, καθώς η καλή φωτογραφία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με ένα καλό θρίλερ. Είναι η τέχνη που δίνει σημασία στην λεπτομέρεια και καταφέρνει να εξυψώνει με μοναδικό τρόπο σκηνές που ίσως, σε άλλη περίπτωση, να περνούσαν απαρατήρητες. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα, η φωτογραφία μιας ταινίας τρόμου είναι αυτή που κάνει μια σκηνή να γράψει κινηματογραφική ιστορία.

Το Aesthetic Horror είναι ένας σχετικά νέος λογαριασμός στο Twitter που τιμά ακριβώς αυτή τη δύναμη της φωτογραφίας. Ο εν λόγω λογαριασμός απομονώνει κάδρα από διάσημες και λιγότερο διάσημες ταινίες τρόμου, στοχεύοντας στη σύλληψη και παρουσίαση της ανεξίτηλης εκείνης εικόνας που κατάφερε να ξεχωρίσει και να κάνει την ταινία «θρυλική». Τα κάδρα που επιλέγει δεν είναι μόνο καθηλωτικά από μόνα τους, αλλά δίνουν επιπλέον βάρος στην ανάμνησή μας από την εκάστοτε την ταινία, υπογραμμίζοντας τον τρόμο που ελοχεύει.

Αλλά ακόμη κι αν δεν γνωρίζετε κάποιες ταινίες, οι εικόνες που παρουσιάζονται στο Aesthetic Horror είναι τόσο δυνατές από μόνες τους, που θα σας δώσουν μια γερή δόση καλησκηνοθετημένου τρόμου ούτως ή άλλως.

Ρίξτε μια ματιά παρακάτω και θα καταλάβετε.