O διάσημος σχεδιαστής Jimmy Choo μιλάει στην HuffPost Greece για το μυστικό της επιτυχίας του

O διάσημος σχεδιαστής Jimmy Choo μιλάει στην HuffPost Greece για το μυστικό της επιτυχίας του

«Ένα παπούτσι είναι ένα κομμάτι της τέχνης». Όταν αυτή η φάση έρχεται από τα χείλη του ανθρώπου που έχει σχεδιάσει παπούτσια για την πριγκίπισσα Νταϊάνα, για τα Όσκαρ και για την υψηλή κοινωνία, τότε δεν θα πρέπει παρά μόνο να είναι αληθινή.

Ο διάσημος σχεδιαστής από την Μαλαισία, Jimmy Choo, βρέθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα ως ο επίτιμος καλεσμένος στα φετινά «Βραβεία Αποφοίτων Βρετανικής Εκπαίδευσης 2017» και η HuffPost Greece μίλησε μαζί του για τη δουλειά του και το μυστικό της επιτυχίας του.

Κ. Choo, είστε ένας θρύλος στον κλάδο κατασκευής υποδημάτων. Πώς νιώθετε γι 'αυτό;

Σας ευχαριστώ, είναι ευγενικό εκ μέρους σας αυτό που λέτε. Αισθάνομαι υπερήφανος που συνεχίζω τον σχεδιασμό παπουτσιών που είναι η κληρονομιά του πατέρα μου, και είναι προνόμιο που παραδίδω την τέχνη της υποδηματοποιίας στην επόμενη γενιά.

Ποια είναι τα υλικά που χρησιμοποιείτε για να δημιουργήσετε τα εκπληκτικά παπούτσια σας;

Μου αρέσει να εξερευνώ και να παίζω με μοναδικά και πολυτελή δέρματα, υφάσματα και νήματα. Εμπνέομαι από επιδέξιους τεχνίτες. Πριν από λίγα χρόνια δημιούργησα μια συλλογή εμπνευσμένη από τεχνίτες στη Φουκουσίμα, χρησιμοποιώντας τα υφάσματα που δημιουργούν.

Σχεδιάσατε το πρώτο σας ζευγάρι στην ηλικία των 11 ετών για τη μητέρα σας. Θυμάστε ακόμα την δημιουργία αυτού του πρώτου ζεύγους;

Ζωντανά! Έφτιαξα ένα ζευγάρι επίπεδες παντόφλες για τα γενέθλια της μητέρας μου με ένα κεφάλι κουταβιού στο μεγάλο δάχτυλο.

Το επώνυμό σας κ Choo είναι το πραγματικό σας όνομα ή ένα ψευδώνυμο; Πώς το πήρατε;

Είναι συνηθισμένο για τους ανθρώπους με κινέζικο όνομα να επιλέγουν ένα αγγλικό όνομα, το οποίο είναι πιο εύκολο στην προφορά και στην κατανόηση. Στα Κινέζικα το όνομά μου είναι Zhou Yang Jie, έτσι όταν έφτασα για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο, επέλεξα να αποκαλώ τον εαυτό μου Jimmy Choo, ώστε ταιριάζω περισσότερο με την αγγλική κουλτούρα.

Έχετε πει ότι «ένα παπούτσι είναι ένα κομμάτι της τέχνης». Τι εννοείτε με αυτό?

Το να δημιουργείς ένα ζευγάρι πολυτελών υποδημάτων είναι μια λεπτή τέχνη από μόνη της και απαιτεί πολλή δημιουργικότητα και δεξιοτεχνία. Και ένα ζευγάρι όμορφα παπούτσια ενισχύει πάντα ολόκληρη την εμφάνιση του ατόμου που τα φοράει.

Πόσο καιρό χρειάζεστε για να δημιουργήσετε ένα ζευγάρι παπούτσια;

Μπορώ να σχεδιάσω ένα ζευγάρι παπούτσια σε λίγα λεπτά, αλλά κάποιες φορές μπορεί να απαιτηθούν πολλές ώρες ή ακόμα και μέρες. Μερικά από τα σχέδια μου αποτελούνται από εκατοντάδες μέρη που είναι κολλημένα, ραμμένα και ενωμένα μαζί. Άλλα είναι στολισμένα με μεταξένια τόξα ή εκατοντάδες πέτρες, και για την διακόσμηση αυτών μπορεί να χρειαστούν πολλές μέρες μέχρι να ολοκληρωθούν με το χέρι.

Τι σας αρέσει περισσότερο στη δουλειά σας;

Αγαπώ την ποικιλία της δουλειάς μου. Έχω το προνόμιο να συνεργάζομαι με πελάτες από πολλούς τομείς της ζωής - από τις νύφες που θέλουν κάτι ιδιαίτερο για την ημέρα του γάμου τους, μέχρι πελάτες που χρειάζονται ένα μοναδικό ζευγάρι παπούτσια για κάθε περίσταση. Παίρνοντας έμπνευση από κάθε πελάτη προμηθεύομαι πολυτελή υλικά και δημιουργώ ένα μοναδικό σχέδιο ειδικά για τον καθένα και αυτό είναι πάντα συναρπαστικό για μένα.

Έχετε σχεδιάσει παπούτσια για την πριγκίπισσα Νταϊάνα, για τα Όσκαρ και για την υψηλή κοινωνία. Πώς αισθάνεται η οικογένειά σας από την Μαλαισία για την επιτυχία σας;

Η οικογένειά μου είναι περήφανη για την επιτυχία μου και γιατί εκπροσωπώ και παρουσιάζω την κληρονομιά της Μαλαισίας-Κίνας σε όλο τον κόσμο.

Ποιο είναι το μυστικό για μια επιτυχημένη καριέρα; Τι συμβουλές δίνετε στους νέους σχεδιαστές;

Να παραμένουν ταπεινοί (ποτέ δεν ξέρεις ποιον θα συναντήσεις ), να πεινούν για μάθηση και δίψα για το σχεδιασμό. Πάντα.

Πώς νιώθετε για την Ελλάδα; Την επισκέπτεστε συχνά;

Αυτή είναι η πρώτη μου φορά στην Ελλάδα και νιώθω τόσο τυχερός που βρίσκομαι εδώ. Η Ελλάδα είναι μια όμορφη χώρα γεμάτη από πλούσια κληρονομιά και πολιτισμό, και ελπίζω να μπορέσω να επιστρέψω σύντομα.

Πώς νιώθετε ως Παγκόσμιος Πρεσβευτής των Βραβείων των αποφοίτων από το Ηνωμένο Βασίλειο;

Είναι τιμή μου που είμαι ο Παγκόσμιος Πρεσβευτής των Βραβείων των Αποφοίτων του Ηνωμένου Βασιλείου. Ελπίζω η ιστορία επιτυχίας μου να εμπνεύσει πολλούς νέους ανθρώπους να ακολουθήσουν και να εκπληρώσουν τα όνειρά τους!