Το «φιάσκο της ντουλάπας»: Την άνοιξαν αλλά δεν είδαν τον κρυμμένο ληστή

Το «φιάσκο της ντουλάπας»: Την άνοιξαν αλλά δεν είδαν τον κρυμμένο ληστή
Eurokinissi

Σε ένα βοηθητικό δωμάτιο που περιείχε μία σιδερώστρα και ανακατωμένα ρούχα βρισκόταν η ντουλάπα, μέσα στην οποία κρύφτηκε για 14 ώρες ο ένας από τους τέσσερις ληστές που εισέβαλλαν σε διαμέρισμα ηλικιωμένης στο Παλαιό Φάληρο.

Από μπροστά της πέρασαν άνδρες της Ασφάλειας Αττικής, της ΔΙ.ΑΣ., της ΟΠΚΕ, της Άμεσης Δράσης και της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών. Κανείς, ωστόσο, δεν ερεύνησε σωστά το χώρο για να εντοπίσει το δράστη.

Και αυτό παρότι, όπως ισχυρίστηκαν εκ των υστέρων αστυνομικοί που συμμετείχαν στην επιχείρηση, αρκετοί από αυτούς είχαν ανοίξει την ντουλάπα χωρίς όμως να δουν το ληστή, ο οποίος –όπως είπαν- μπορεί να βρισκόταν κρυμμένος κάτω από ρούχα. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν, ωστόσο, ότι σε κάθε περίπτωση το αποτέλεσμα ήταν ιδιαίτερα ανεπιτυχές για την ΕΛ.ΑΣ. και για το λόγο αυτό διενεργείται εσωτερική έρευνα για την απόδοση ευθυνών.

«Στην ντουλάπα υπήρχαν στοίβες από ανακατωμένα ρούχα. Θεωρήσαμε ότι τα είχαν ψάξει οι ληστές αναζητώντας κάποιο χρηματοκιβώτιο. Δεν διακρίναμε άνθρωπο στο εσωτερικό της. Δεν αποκλείεται να είχε σκεπαστεί με τα ρούχα», ανέφεραν κάποιοι από τους αστυνομικούς.

Το ακόμη πιο αξιοπερίεργο είναι ότι δεν υπήρχε καμία μαρτυρία που να αναφέρει την παρουσία του τέταρτου δράστη σε εξωτερικό χώρο του κτιρίου. Το γεγονός αυτό κανονικά θα έπρεπε να εντείνει την προσοχή των αστυνομικών εντός της πολυκατοικίας.

Την ίδια ώρα, το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Σχετικά με τη ληστεία στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου και τη σύλληψη δύο από τους δράστες, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αξιολογείται η επιχειρησιακή διαλειτουργικότητα των εμπλεκομένων Υπηρεσιών». Να σημειωθεί ότι και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας είχε ζητήσει ενδελεχή ενημέρωση από τους επικεφαλής των εμπλεκομένων υπηρεσιών για τις συνθήκες του περιστατικού, προκειμένου να αξιολογηθούν και να διαπιστωθούν τα λάθη και οι παραλείψεις.

Δημοφιλή