Στο μικροσκόπιο της ΝΔ ο νόμος Παρασκευόπουλου: Η δέσμευση Μητσοτάκη για κατάργησή του και η ερώτηση των «32»

Στο μικροσκόπιο της ΝΔ ο νόμος Παρασκευόπουλου: Η δέσμευση Μητσοτάκη για κατάργησή του και η ερώτηση των «32»
Eurokinissi

Μετά τον Νίκο Παππά που έβαλε στο στόχαστρο της η ΝΔ καταθέτοντας αίτημα για την παρουσία του στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της Βουλής ώστε να δώσει εξηγήσεις για το ταξίδι του στη Βενεζουέλα και ο πρώην υπουργός δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος μπαίνει στο γαλάζιο μικροσκόπιο.

Αφορμή, το πρόσφατο φιάσκο της ΕΛΑΣ στο Παλαιό Φάληρο και το γεγονός ότι ένας εκ των επίδοξων ληστών είχε βγει από τη φυλακή κάνοντας χρήση των ευεργετικών διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου.

Ειναι ενδεικτικο οτι ο πρόεδρος της ΝΔ επανέφερε στο προσκήνιο τη δέσμευση του για κατάργηση των «ευεργετικών» διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου σημειώνοντας ότι «αθώοι πολίτες πληρώνουν τις ιδεοληψίες του νόμου Παρασκευόπουλου, θα τον καταργήσουμε» παραθέτοντας βίντεο με παλαιότερες δηλώσεις του στην Βουλή, με τις οποίες κατηγορούσε τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης ότι η πρώτη ενέργεια ήταν «η ικανοποίηση των αιτημάτων των φυλακισμένων τρομοκρατών».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπενθύμιζε δε άλλη συνέντευξη του (ALPHA) στην οποία εκτός από την δέσμευση του περί κατάργησης του εν λόγω νόμου, σημείωνε την ανάγκη κατασκευής μιας φυλακής υψίστης ασφαλείας, τονίζοντας ότι «δεν μπορούμε να δίνουμε την εντύπωση ότι με χαριστικές διατάξεις αποφυλακίζονται τρομοκράτες».

Και όλα αυτά όταν μια ημέρα νωρίτερα, ο νυν υπουργός Δικαιοσύνης από το βήμα της Βουλής ανακοίνωνε την παράταση της ισχύος του νόμου Παρασκευόπουλου για την αποσυμφόρηση των φυλακών, υποχρεώνοντας 32 βουλευτές της ΝΔ να απευθύνουν ερώτημα τόσο στον υπουργό Δικαιοσύνης όσο και στον υπουργό Εσωτερικών με την οποία ζητούν να μάθουν πόσοι αλλοδαποί κακοποιοί έχουν αποφυλακιστεί με το νόμο Παρασκευόπουλου, πόσοι εξ’ αυτών έχουν απελαθεί και για πόσους - εάν δεν έχουν απελαθεί - η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει στην άμεση απέλασή τους.

Στην ερώτηση τους οι βουλευτές αναφέρουν ότι σύμφωνα με πληροφορίες έχουν αποφυλακιστεί με το νόμο Παρασκευόπουλου 150 σκληροί αλλοδαποί κακοποιοί πολλοί εκ των οποίων συνεχίζουν την δράση τους με πρόσφατο παράδειγμα την χθεσινή απόπειρα ένοπλης ληστείας στο παλαιό Φάληρο.

Μάλιστα με αφορμή τα τελευταία συμβάντα οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αναφέρουν πως ο ισχυρισμός Κοντονή ότι ο νόμος Παρασκευοπούλου παράγει αποτελέσματα «προκαλεί μόνο θυμηδία».

Δημοφιλή