«Τα παιδιά του Άσαντ»: Το εξώφυλλο της Liberation που κόβει την ανάσα

«Τα παιδιά του Άσαντ»: Το εξώφυλλο της Liberation που κόβει την ανάσα

Την Τρίτη 4 Απριλίου ο κόσμος έμεινε εμβρόντητος μπροστά στις εικόνες από τη Συρία που διέρρευσαν μέσα από το διαδίκτυο και από μεγάλα μέσα ενημέρωσης παγκοσμίως. Εικόνες μικρών παιδιών, ακόμη και μωρών, που έπεσαν θύματα της επίθεσης με χημικά όπλα που πραγματοποιήθηκε στην περιφέρεια Ιντλίμπ της Συρίας.

Ήταν η τρίτη κατά σειρά επίθεση με βρώμικα όπλα που σημειώθηκε μέσα σε μια εβδομάδα και, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η πιο πολύνεκρη επίθεση με χημικά όπλα στη Συρία από το 2013.

Το σημερινό εξώφυλλο (6/4) της γαλλικής Liberation, απεικονίζει «Τα παιδιά του Άσαντ» σε μια φωτογραφία που θα μπορούσε να είναι και πίνακας του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, όπως παρατήρησε εύστοχα ένας χρήστης του Twitter, αλλά δυστυχώς είναι μια πραγματικότητα που συμβαίνει όχι και τόσο μακριά από εμάς απ' όσο νομίζουμε.

Η εφημερίδα φιλοξενεί επίσης ε΄να εκτενές ρεπορτάζ από την πόλη της Συρίας και ισχυρίζεται πως διαθέτει στοιχεία που αποδεικνύουν πως η συριακή κυβέρνηση βρίσκεται πίσω από την αποτρόπαια πράξη. Το καθεστώς Άσαντ αρνείται πως έχει κάνει χρήση χημικών όπλων, ενώ η Μόσχα που στηρίζει τον αμφιλεγόμενο πρόεδρο της χώρας δηλώνει πως δεν πραγματοποίησε κανέναν βομβαρδισμό και πως αιτία είναι η επίθεση συριακών μαχητικών αεροσκαφών σε αποθήκες με χημικά που ανήκουν όμως σε αντάρτες.

Δημοφιλή