Η Μεγάλη Τετάρτη της εξεταστικής για την Υγεία. Η «γαλάζια» αντιπρόταση που βάζει στο κάδρο Ξανθό - Πολάκη

Η Μεγάλη Τετάρτη της εξεταστικής για την Υγεία. Η «γαλάζια» αντιπρόταση που βάζει στο κάδρο Ξανθό - Πολάκη
sooc

Το κλίμα στην πρόσφατη κλειστή σύσκεψη στην οδό Πειραιώς υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και στελέχη που έχουν διατελέσει στο παρελθόν υπουργοί Υγείας ήταν από την αρχή ξεκάθαρο. "Στη βιομηχανία εξεταστικών της κυβέρνησης θα απαντάμε με τις δικές μας προτάσεις για εξεταστικές".

Η εκτίμηση που υπάρχει στην ηγεσία της ΝΔ είναι ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ επιχειρούν να δραπετεύσουν από τις εξελίξεις στην οικονομία και τη διαπραγμάτευση πυροδοτώντας ένα κλίμα πολιτικού διχασμού, επαναφέροντας τη λογική του "εμείς και οι άλλοι", κρατώντας στα ύψη την αντιπαράθεση - άρα και τα στελέχη τους σε εγρήγορση - στην περίπτωση που τα πράγματα με τους δανειστές δεν πάνε καλά και υποχρεωθούν ακόμα και σε προσφυγή σε πρόωρες εκλογές.

Από την άλλη, η αξιωματική αντιπολίτευση προκείμενου να μην κατηγορηθεί ότι αρνείται τον πολιτικό έλεγχο για τις περιόδους που άσκησε εξουσία λέει καταρχήν "ναι" στην διερεύνηση όλων, αλλά δεν πρόκειται να αποδεχθεί την εξαίρεση της περιόδου διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, όπως προτείνεται στην τελευταία πρόταση για σύσταση εξεταστικής για τον χώρο της Υγείας.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η γαλάζια "ρελάνς" και το ξεχωριστό αίτημα για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για την Υγεία, περιλαμβάνει και την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, από το 2015 μέχρι σήμερα, άρα και τυχόν ευθύνες επι υπουργούς Ξανθού - Πολάκη.

Στο γαλάζιο στρατόπεδο προετοιμάζονται για την... Μεγάλη Τετάρτη της Υγείας, ημέρα κατά την οποία θα συζητηθεί στη Βουλή η πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής και η οποία αναμένεται να εξελιχθεί σε μετωπική αντιπαράθεση Τσιπρα - Μητσοτάκη, αφού σύμφωνα με πληροφορίες αμφότεροι όχι μόνο θα δώσουν το παρών αλλά θα πάρουν το λογο δινοντας και τον τόνο της αντιπαράθεσης επιχειρημάτων.

Στην κορυφή του γαλάζιου αιτήματος βρίσκεται η υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ και το ζήτημα του δελτίου τιμών φαρμάκου, το οποίο τη διετία 2015-2016 καθυστέρησε χαρακτηριστικά να εκδοθεί.

Δημοφιλή